IJs keert terug op Bakkersvak 2019

11 oktober 2018

Het segment ‘IJs’ keert in 2019 terug op de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ambachtelijk ijs besloot de organisatie in  2018 om ‘IJs’ een eigen, volwaardige plek op de beursvloer te geven. Vanwege de enthousiaste reacties uit de markt het ijs-segment weer aanwezig op Bakkersvak 2019 met onder andere een IJs-plein en een IJs-route.

De meeste deelnemers uit het segment IJs van afgelopen jaar hebben alweer toegezegd, waaronder de officiële distributeurs van bekende merken uit de Italiaanse ijswereld zoals PreGel, Mec3 en Pernigotti (Laan Heiloo), Babbi (Vipam), Fabbri en Aromitatalia (Bakeplus), Bravo (Lobbia) en Carpigiani (Frozen Brothers). “Maar ook nieuwkomers als De Gimmerse Verleiding en La Venezia zullen ijssalonhouders bekend in de oren klinken”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.

IJsplein en IJsroute

Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart van ‘IJs’ op Bakkersvak. Professionals uit de ijsbranche kunnen hier terecht voor demonstraties van (inter)nationale ijsbereiders. De IJsroute keert ook terug, want tussen de leveranciers van de bakkerij- en banketsector is genoeg te vinden voor de ijsbereiders. Over de hele beursvloer verspreid zullen leveranciers die iets voor de ijssalonhouder kunnen betekenen, herkenbaar worden aangeduid.

PreGel

Een van de exposanten is PreGel, de specialist op het gebied van de productie van ingrediënten ten behoeve van Italiaanse ‘gelato’, soft- en frozen yoghurts en patisserie. In de zomer van 2016 opende het Italiaanse bedrijf een eigen trainingscentrum in Geldrop. “Na het succes van de afgelopen twee jaar is PreGel ook in 2019 te vinden op Bakkersvak. We doen dat met alle plezier. Er wordt niet alleen veel inspiratie opgedaan, het is een beursbelevenis op zich en dat alles speelt zich af in een uitermate prettige, familiaire sfeer”, zegt Sandro di Palma namens PreGel.

Vipam

Arjan van de Rovaart, Directeur Vipam International BV beaamt dit: “Vipam doet mee aan de Bakkersvak/IJsvak, omdat dit het enige podium is in Nederland om de gehele doelgroep effectief te benaderen en waar we onze producten breed onder de aandacht kunnen krijgen. De gemoedelijke sfeer en het informele karakter van deze beurs draagt bij aan de saamhorigheid binnen de branche.”

Bakkersvak 2019

Bakkersvak in 2018 vond voor het eerst plaats in Evenementenhal Gorinchem. Met ruim 8400 bezoekende professionals nam het aantal bezoekers toe met 10 procent ten opzichte van 2017 en specifiek binnen de ijsbranche steeg het aantal bezoekers van 2 naar 11 procent. In 2019 keert Bakkersvak opnieuw terug naar Evenementenhal Gorinchem. De 3-daagse vakbeurs is te bezoeken op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019.

Altijd op de hoogte blijven?