IJs

IJs in tankstations steeds populairder

18 december 2019

IJs kopen na het tanken valt tegenwoordig helemaal in de smaak. Steeds meer tankwinkels openen een shop-in-shopconcept. Loogman Tanken & wassen is hier een goed voorbeeld van. Dit bedrijf verkoopt sinds twee jaar vers ambachtelijk roomijs van De IJswinckel.

Loogman tanken & wassen startte eerst een samenwerking met het bedrijf FEBO om de klanten op verschillende eetmomenten te kunnen voorzien van lekker eten. Daarnaast zette het bedrijf vorig jaar het eigen concept genaamd Broodje & CO  op, waarin wordt samengewerkt met lokale versondernemers. De tankwinkel voorzag hiermee in bijna alle eetmomenten  behalve het nagerecht. Daarom kwam de IJswinckel in beeld.

Het ijsassortiment van de tankwinkel bestaat uit dertien smaken. Eerst waren er ruim twintig smaken, maar al snel kwamen ze erachter dat met een kleiner assortiment ook voldoende ijsjes samengesteld konden worden. Hetijsmeubel dat tussen de ingang en kassa staat trekt de aandacht. Verschillende klanten rijden speciaal naar de tankwinkel voor een ijsje of broodje. De tankwinkel wil de producten van de IJswinckel promoten door het inzetten van de socialmediakanalen,  kortingsbonnen bij de wasstraat en een actieve houding van de werknemers.

Ook Knaap Tankstation in Rotterdam Nesselande doet met de nieuwe ijstrend mee. In de shop verkopen ze voorverpakt ijs en in de eetcorner vers ambachtelijk schepijs van DE IJssalon. Eigenaar Koen van der Knaap startte  voorjaar 2019 met de samenwerking met DE IJssalon in Rotterdam. DE IJssalon maakt vers ambachtelijk ijs en is meermalen uitgeroepen tot makers van het lekkerste ijs van Nederland. In het assortiment van het tankstation zitten altijd twaalf smaken. Elf vaste smaken en één smaak van de week.

Meer weten over de verkoop van ambachtelijk ijs bij tankstations? Lees dan het complete artikel in Vakblad IJs 47-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €39,99 ex BTW voor het eerste jaar!

Altijd op de hoogte blijven?