IJs in tankstations steeds populairder

IJs kopen na het tanken valt tegenwoordig helemaal in de smaak. Steeds meer tankwinkels openen een shop-in-shopconcept. Loogman Tanken & wassen is hier een goed voorbeeld van. Dit bedrijf verkoopt sinds twee jaar vers ambachtelijk roomijs van De IJswinckel.

Loogman tanken & wassen startte eerst een samenwerking met het bedrijf FEBO om de klanten op verschillende eetmomenten te kunnen voorzien van lekker eten. Daarnaast zette het bedrijf vorig jaar het eigen concept genaamd Broodje & CO  op, waarin wordt samengewerkt met lokale versondernemers. De tankwinkel voorzag hiermee in bijna alle eetmomenten  behalve het nagerecht. Daarom kwam de IJswinckel in beeld.

Het ijsassortiment van de tankwinkel bestaat uit dertien smaken. Eerst waren er ruim twintig smaken, maar al snel kwamen ze erachter dat met een kleiner assortiment ook voldoende ijsjes samengesteld konden worden. Hetijsmeubel dat tussen de ingang en kassa staat trekt de aandacht. Verschillende klanten rijden speciaal naar de tankwinkel voor een ijsje of broodje. De tankwinkel wil de producten van de IJswinckel promoten door het inzetten van de socialmediakanalen,  kortingsbonnen bij de wasstraat en een actieve houding van de werknemers.

Ook Knaap Tankstation in Rotterdam Nesselande doet met de nieuwe ijstrend mee. In de shop verkopen ze voorverpakt ijs en in de eetcorner vers ambachtelijk schepijs van DE IJssalon. Eigenaar Koen van der Knaap startte  voorjaar 2019 met de samenwerking met DE IJssalon in Rotterdam. DE IJssalon maakt vers ambachtelijk ijs en is meermalen uitgeroepen tot makers van het lekkerste ijs van Nederland. In het assortiment van het tankstation zitten altijd twaalf smaken. Elf vaste smaken en één smaak van de week.

Meer weten over de verkoop van ambachtelijk ijs bij tankstations? Lees dan het complete artikel in Vakblad IJs 47-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €39,99 ex BTW voor het eerste jaar!

Dossiers
Lees ook
Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Teun Loonen (voorzitter branchevereniging), Theo Clevers (voorzitter Gilde) en Harry van der Zaag (directeur Lentiz |Cursus & Consult, namens IJscentrum) ondertekenden op 2 maart op Bakkersvak de intentieverklaring voor het vormen van het Sectorhuis IJs. Hierbinnen willen de partijen intensief samenwerken om ambachtelijk ijs te promoten en de sector...

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

Er zijn steeds meer chefs in de restaurantkeuken die zelf hun huisgemaakt ambachtelijk ijs maken. Wat zijn de verschillen met ijsbereiden in de ijssalon, en waar moet een chef op letten om goed ambachtelijk ijs te bereiden? In dit artikel de ins en outs over het maken van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken.

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

De komst van het Sectorhuis IJs is zo goed als rond. De branchepartijen, die hierin gaan samenwerken, tekenen op 2 maart op Bakkersvak/IJs-Vak een intentieverklaring. In dit document spreken de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum uit een sectorhuis te willen vormen om intensief samen op te trekken...