IJs in de media – oktober 2022

Ijsvitrine_Bakkersvak 2019

IJssalons tijdens de winter, kleuters bezoeken ijssalon Capri en Hidde de Brabander trakteert. Wat lazen we in oktober over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Kastanjeijs
IJssalon Miuz blijft gewoon open tijdens de winter, meldt De Westkrant. De ijssalon bereidt zich voor op een winter met kastanjeijs, semifreddo en Gelato & Wine Pairings.

Winterseizoen
Ook bij Billy’s Ice Cream in Lelystad is er geen sprake van een wintersluiting. “We zijn helemaal klaar voor het winterseizoen!”, zegt general manager Alicia Bruintjes enthousiast in Flevopost.

Lunchroom
Noordhollands Dagblad bezoekt ijsmaakster Louisette Kuijper. Zij opent een lunchroom in een winkelcentrum om ‘het hele jaar bezig te zijn’.

Kleuterklas
Capri IJssalon in Rotterdam opende 20 oktober de deuren voor de kleuters van basisschool De Provenier. “Eigenaar Claudio moest de kritische consumenten een demonstratie geven en kreeg een spervuur van vragen te verwerken”, aldus De Havenloods.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Rollercoaster
Koffie- en ijsbar L’Oro Nero in Den Bosch sloot in oktober de deuren. “Het was een rollercoaster met veel hoogtepunten waar we volop van genoten hebben, maar helaas ook lastige tijden rondom corona”, staat te lezen in Het Brabants Dagblad.

Traktatie
Meester patissier Hidde de Brabander trakteerde ter gelegenheid van Nationale Ouderendag de vrijwilligers van de Plusbus op Westlands vanille-ijs met bladgoud. “Zij zorgen ervoor dat ouderen de dingen kunnen blijven doen die belangrijk voor hen zijn”, zegt De Brabander in het AD. “Dat verdient waardering.”

Winterstop
De Gelderlander gaat vlak voor de winterstop nog even langs bij IJssalon Bernardo’s in Ede. “Als het droog is en met dit zonnetje erbij, zie je liefhebbers tijdens hun middagpauze sneller binnenwandelen voor een bolletje ijs”, zegt eigenaar David Vink.

Crêpes en ijs
In huizen opende een crêperie annex ijsmakerij. “Crêpes en ijs. Die twee horen gewoon bijelkaar”, zeggen Tarek Zaouia en Rodi Schuurman in het Noordhollands Dagblad. “Het is de perfecte combinatie!”

Aruba
Gino Montsanto keerde tijdens de pandemie terug naar Aruba en startte daar een succesvol ijsbedrijf. Hij opent daar binnenkort zijn eigen winkel. ““Met zwart ijs gemaakt van bonen in een zwarte hoorn”, vertelt hij aan het Caribisch Netwerk. “Dat zijn de unieke dingen die je moet doen. Mensen willen daar foto’s van maken en instagrammen.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Cremerie Veron houdt tradities voorganger hoog

Cremerie Veron houdt tradities voorganger hoog

Veron is een bekende naam in de Antwerpse bakkerswereld. Waar eeuwenlang broden over de toonbank zijn gegaan, is nu ijs het hoofdproduct. Na een verbouwing is hier sinds vorig jaar Cremerie Veron te vinden. Ouderen en studenten vormen de doelgroep. Naast ijs voor take away, scheppen de uitbaters van de Antwerpse ijssalon regelmatig ijs in het nabijgelegen...

Trends over de tong op Sigep 2023

Trends over de tong op Sigep 2023

Overvolle gangpaden, goedgevulde vitrines en ijsmachines die op volle toeren draaien. Op Sigep 2023 in Rimini waren ijsbereiders, bakkers en patissiers weer massaal op zoek naar (zoete) inspiratie. Gezond leven blijft de aanjager voor veel trends. Automatisering maakt een opmars. Het combineren van drie texturen wordt dé ijstrend voor 2023.

Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

De overstroming in de zomer van 2021 in Valkenburg, trof ook het bedrijf van ijsmaker Ferry Philippi. Zijn ijssalon annex bakkerij en lunchroom kwam onder water te staan. Gedreven door zijn passie voor het ijs maken, pakte Philippi vorig voorjaar de draad weer op. Met de nieuwe naam Smaakmakerij Botterweck kreeg het familiebedrijf een tweede leven.