IJs in de media – oktober 2022

Ijsvitrine_Bakkersvak 2019

IJssalons tijdens de winter, kleuters bezoeken ijssalon Capri en Hidde de Brabander trakteert. Wat lazen we in oktober over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Kastanjeijs
IJssalon Miuz blijft gewoon open tijdens de winter, meldt De Westkrant. De ijssalon bereidt zich voor op een winter met kastanjeijs, semifreddo en Gelato & Wine Pairings.

Winterseizoen
Ook bij Billy’s Ice Cream in Lelystad is er geen sprake van een wintersluiting. “We zijn helemaal klaar voor het winterseizoen!”, zegt general manager Alicia Bruintjes enthousiast in Flevopost.

Lunchroom
Noordhollands Dagblad bezoekt ijsmaakster Louisette Kuijper. Zij opent een lunchroom in een winkelcentrum om ‘het hele jaar bezig te zijn’.

Kleuterklas
Capri IJssalon in Rotterdam opende 20 oktober de deuren voor de kleuters van basisschool De Provenier. “Eigenaar Claudio moest de kritische consumenten een demonstratie geven en kreeg een spervuur van vragen te verwerken”, aldus De Havenloods.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Rollercoaster
Koffie- en ijsbar L’Oro Nero in Den Bosch sloot in oktober de deuren. “Het was een rollercoaster met veel hoogtepunten waar we volop van genoten hebben, maar helaas ook lastige tijden rondom corona”, staat te lezen in Het Brabants Dagblad.

Traktatie
Meester patissier Hidde de Brabander trakteerde ter gelegenheid van Nationale Ouderendag de vrijwilligers van de Plusbus op Westlands vanille-ijs met bladgoud. “Zij zorgen ervoor dat ouderen de dingen kunnen blijven doen die belangrijk voor hen zijn”, zegt De Brabander in het AD. “Dat verdient waardering.”

Winterstop
De Gelderlander gaat vlak voor de winterstop nog even langs bij IJssalon Bernardo’s in Ede. “Als het droog is en met dit zonnetje erbij, zie je liefhebbers tijdens hun middagpauze sneller binnenwandelen voor een bolletje ijs”, zegt eigenaar David Vink.

Crêpes en ijs
In huizen opende een crêperie annex ijsmakerij. “Crêpes en ijs. Die twee horen gewoon bijelkaar”, zeggen Tarek Zaouia en Rodi Schuurman in het Noordhollands Dagblad. “Het is de perfecte combinatie!”

Aruba
Gino Montsanto keerde tijdens de pandemie terug naar Aruba en startte daar een succesvol ijsbedrijf. Hij opent daar binnenkort zijn eigen winkel. ““Met zwart ijs gemaakt van bonen in een zwarte hoorn”, vertelt hij aan het Caribisch Netwerk. “Dat zijn de unieke dingen die je moet doen. Mensen willen daar foto’s van maken en instagrammen.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
IJs in de media | Februari 2023

IJs in de media | Februari 2023

De ijssalons gaan weer open, de Belgisch kampioen ijsbereiden en aandacht voor de Gouden Spatel. Wat lazen we de afgelopen maand over de branche? Een greep uit de media.

Samenwerking Häagen-Dazs en Pierre Hermé

Samenwerking Häagen-Dazs en Pierre Hermé

Häagen-Dazs en de bekende patissier Pierre Hermé brengen samen macaron-ijs op de markt. Dit ijs komt eerst op de markt in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Daarna volgt de rest van Europa, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.

Onweerstaanbaar succesrecept

Onweerstaanbaar succesrecept

Het succes van tiramisu valt niet te betwisten. De Italiaanse lekkernij is een van de meest geliefde desserts wereldwijd. Ook met tiramisu-ijs kun je daarom rekenen op een vlotte verkoop. Geef het recept nét dat extra door veel rum en rozijnen toe te voegen en jouw tiramisu wordt zomaar een hit.