IJs in de media – oktober 2022

Ijsvitrine_Bakkersvak 2019

IJssalons tijdens de winter, kleuters bezoeken ijssalon Capri en Hidde de Brabander trakteert. Wat lazen we in oktober over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Kastanjeijs
IJssalon Miuz blijft gewoon open tijdens de winter, meldt De Westkrant. De ijssalon bereidt zich voor op een winter met kastanjeijs, semifreddo en Gelato & Wine Pairings.

Winterseizoen
Ook bij Billy’s Ice Cream in Lelystad is er geen sprake van een wintersluiting. “We zijn helemaal klaar voor het winterseizoen!”, zegt general manager Alicia Bruintjes enthousiast in Flevopost.

Lunchroom
Noordhollands Dagblad bezoekt ijsmaakster Louisette Kuijper. Zij opent een lunchroom in een winkelcentrum om ‘het hele jaar bezig te zijn’.

Kleuterklas
Capri IJssalon in Rotterdam opende 20 oktober de deuren voor de kleuters van basisschool De Provenier. “Eigenaar Claudio moest de kritische consumenten een demonstratie geven en kreeg een spervuur van vragen te verwerken”, aldus De Havenloods.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Rollercoaster
Koffie- en ijsbar L’Oro Nero in Den Bosch sloot in oktober de deuren. “Het was een rollercoaster met veel hoogtepunten waar we volop van genoten hebben, maar helaas ook lastige tijden rondom corona”, staat te lezen in Het Brabants Dagblad.

Traktatie
Meester patissier Hidde de Brabander trakteerde ter gelegenheid van Nationale Ouderendag de vrijwilligers van de Plusbus op Westlands vanille-ijs met bladgoud. “Zij zorgen ervoor dat ouderen de dingen kunnen blijven doen die belangrijk voor hen zijn”, zegt De Brabander in het AD. “Dat verdient waardering.”

Winterstop
De Gelderlander gaat vlak voor de winterstop nog even langs bij IJssalon Bernardo’s in Ede. “Als het droog is en met dit zonnetje erbij, zie je liefhebbers tijdens hun middagpauze sneller binnenwandelen voor een bolletje ijs”, zegt eigenaar David Vink.

Crêpes en ijs
In huizen opende een crêperie annex ijsmakerij. “Crêpes en ijs. Die twee horen gewoon bijelkaar”, zeggen Tarek Zaouia en Rodi Schuurman in het Noordhollands Dagblad. “Het is de perfecte combinatie!”

Aruba
Gino Montsanto keerde tijdens de pandemie terug naar Aruba en startte daar een succesvol ijsbedrijf. Hij opent daar binnenkort zijn eigen winkel. ““Met zwart ijs gemaakt van bonen in een zwarte hoorn”, vertelt hij aan het Caribisch Netwerk. “Dat zijn de unieke dingen die je moet doen. Mensen willen daar foto’s van maken en instagrammen.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.

IJs in de media - januari 2023

IJs in de media - januari 2023

Vegan ijssalon IceLab NiceCream Creations, een interview met Angelo Betti en IJssalon Clevers breidt uit naar Gelderland. Wat lazen we afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op IJsVak

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op IJsVak

Op 5, 6 en 7 maart vindt de vakbeurs Bakkersvak en IJsVak in de Evenementenhal Gorinchem. Natuurlijk is ook de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum aanwezig. “We organiseren de IJsVak Wedstrijden, presenteren de top van Nederland en gaan graag met je in gesprek over het lekkerste product dat er is: ambachtelijk bereid ijs.”