IJs in de media - mei 2022

31 mei 2022 Redactie Vakblad IJs
Foto: Oscar van der Wijk

Nieuwe ijssalons, Hidde Brabander en Anneke Ammerlaan over gezonder ijs, meer betalen voor een ijsje vanwege hoge energie en grondstofprijzen en ijs gemaakt van waterbuffelmelk. Een greep uit de media van afgelopen maand.

Vers hoeve-ijs
Op 25 mei opende IJssalon n’ICE in een authentieke hoeve in het Belgische Herenthout. Hier serveren Annick De Ceulaer en haar man Wim Hoefkens vers hoeve-ijs. “Het was altijd al een droom van me om een eigen koffiehuisje of ijssalon uit te baten”, vertelt Annick aan HLN.

25 jaar De Lelie
In de buurt Delft bezoekt IJssalon De Lelie en blikt met eigenaresse Ingrid den Bleker terug op het succes van de onderneming. “Vaak zie je de lach al doorbreken terwijl mensen nog in de rij staan.”

Hondenijsje
In het Belgische Kapelle opende onlangs Cremerie Jerart. Hier kunnen klanten terecht voor ambachtelijk ijs. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun hond. “Vele baasjes vinden de hondenijsjes een fijn gegeven”, zegt eigenaresse Nathalie De Coster in HLN.

Gezonder ijs
Meester Patissier en Meesterijsbereider Hidde de Brabander en foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan zien weinig in de ontwikkeling van 'gezonder' ijs, vertellen ze aan Nu.nl. “Een ijsje is net een gebakje. Het is en blijft een traktatie”, aldus De Brabander.

IJs van waterbuffelmelk
Het Eindhovens Dagblad bezoekt de nieuwe ijscokraam IJs-La-Son. Hier verkoopt Joris Scharpach lokaal ijs, gemaakt met de melk van de waterbuffels van de Stoerderij in Breugel. “Het is iets plakkeriger dan normaal schepijs.”

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meer betalen voor een ijsje
In het Noordhollands Dagblad aandacht voor de stijgende prijzen. Verschillende ijsbereiders moeten noodgedwongen hun prijzen verhogen vanwege de hoge kosten voor energie en grondstoffen als melk en slagroom. Het dagblad spreekt IJssalon Picobello in Schagen en Nelis’ IJssalon in Weesp.

Platenboer verkoopt ijs
Tom Coghe en Els Maes openden in hun 18de-eeuwse hoeve in Zwijnaarde (België) IJspaleis T’Sonneputje. Naast ijsboer verkoopt Tom ook platen vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Mijn klanten komen soms van ver, die vinden wel de weg hierheen. En voor ze terug naar huis vertrekken, kunnen ze even de tijd nemen voor een ijsje.”

Softijs van echte melk
“Vakantiehoeve Hanneken Tas is in blijde verwachting van een softijsautomaat”, schrijft de Gazet van Antwerpen. “Het is het allereerste toestel in België dat softijs maakt van echte melk in plaats van van melkpoeder. De melk komt van de 140 koeien op de boerderij.”

75 jaar IJssalon Pravisani
“Al 75 jaar lang voorziet de familie Pravisani Egmond aan Zee van ijs”, kopt NH Nieuws. Inmiddels staan de kleinkinderen aan het roer van de ijssalon. “Veel mensen komen hier langs met een herinnering aan vroeger.”

Scholieren bedenken ijssmaak
Stichting Carmelcollege bestaat 100 jaar. Daarom mogen de leerlingen en werknemers van Het Hooghuis een ijssmaak bedenken, staat er te lezen op Kliknieuws. Alessandro de Marco van IJssalon Alessandro zit in de jury en gaat de ijssmaak maken.

 

Altijd op de hoogte blijven?