IJs in de media - mei 2022

ijsbak_foto Oscar van der Wijk

Foto: Oscar van der Wijk

Nieuwe ijssalons, Hidde Brabander en Anneke Ammerlaan over gezonder ijs, meer betalen voor een ijsje vanwege hoge energie en grondstofprijzen en ijs gemaakt van waterbuffelmelk. Een greep uit de media van afgelopen maand.

Vers hoeve-ijs
Op 25 mei opende IJssalon n’ICE in een authentieke hoeve in het Belgische Herenthout. Hier serveren Annick De Ceulaer en haar man Wim Hoefkens vers hoeve-ijs. “Het was altijd al een droom van me om een eigen koffiehuisje of ijssalon uit te baten”, vertelt Annick aan HLN.

25 jaar De Lelie
In de buurt Delft bezoekt IJssalon De Lelie en blikt met eigenaresse Ingrid den Bleker terug op het succes van de onderneming. “Vaak zie je de lach al doorbreken terwijl mensen nog in de rij staan.”

Hondenijsje
In het Belgische Kapelle opende onlangs Cremerie Jerart. Hier kunnen klanten terecht voor ambachtelijk ijs. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun hond. “Vele baasjes vinden de hondenijsjes een fijn gegeven”, zegt eigenaresse Nathalie De Coster in HLN.

Gezonder ijs
Meester Patissier en Meesterijsbereider Hidde de Brabander en foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan zien weinig in de ontwikkeling van 'gezonder' ijs, vertellen ze aan Nu.nl. “Een ijsje is net een gebakje. Het is en blijft een traktatie”, aldus De Brabander.

IJs van waterbuffelmelk
Het Eindhovens Dagblad bezoekt de nieuwe ijscokraam IJs-La-Son. Hier verkoopt Joris Scharpach lokaal ijs, gemaakt met de melk van de waterbuffels van de Stoerderij in Breugel. “Het is iets plakkeriger dan normaal schepijs.”

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meer betalen voor een ijsje
In het Noordhollands Dagblad aandacht voor de stijgende prijzen. Verschillende ijsbereiders moeten noodgedwongen hun prijzen verhogen vanwege de hoge kosten voor energie en grondstoffen als melk en slagroom. Het dagblad spreekt IJssalon Picobello in Schagen en Nelis’ IJssalon in Weesp.

Platenboer verkoopt ijs
Tom Coghe en Els Maes openden in hun 18de-eeuwse hoeve in Zwijnaarde (België) IJspaleis T’Sonneputje. Naast ijsboer verkoopt Tom ook platen vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Mijn klanten komen soms van ver, die vinden wel de weg hierheen. En voor ze terug naar huis vertrekken, kunnen ze even de tijd nemen voor een ijsje.”

Softijs van echte melk
“Vakantiehoeve Hanneken Tas is in blijde verwachting van een softijsautomaat”, schrijft de Gazet van Antwerpen. “Het is het allereerste toestel in België dat softijs maakt van echte melk in plaats van van melkpoeder. De melk komt van de 140 koeien op de boerderij.”

75 jaar IJssalon Pravisani
“Al 75 jaar lang voorziet de familie Pravisani Egmond aan Zee van ijs”, kopt NH Nieuws. Inmiddels staan de kleinkinderen aan het roer van de ijssalon. “Veel mensen komen hier langs met een herinnering aan vroeger.”

Scholieren bedenken ijssmaak
Stichting Carmelcollege bestaat 100 jaar. Daarom mogen de leerlingen en werknemers van Het Hooghuis een ijssmaak bedenken, staat er te lezen op Kliknieuws. Alessandro de Marco van IJssalon Alessandro zit in de jury en gaat de ijssmaak maken.

 

Dossiers
Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

EverBake organiseert op 12 en 13 september frituurdemonstraties in de proefbakkerij bij het hoofdkantoor in Breda. Aan bod komen onder andere slimmer frituren, de frituurlijn en tips voor het beslag voor oliebollen en andere producten.

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

In dit recept combineren we twee overheerlijke fruit purees van het Franse Andros Chef en wel de Mango Alphonso en de Frambozenpuree tot één fantastisch ogende creatie die zeker zal opvallen in je vitrine