IJs in de media - juni 2022

4 juli 2022 Redactie Vakblad IJs

Nieuwe ijssalons, stijgende prijzen en ijs Ben & Jerry's toch verkrijgbaar in bezet Palestijns gebied. Wat lazen we afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Kennis van IJs
Op tweede Pinksterdag was Kennis van IJs te zien bij het RTL programma Eigen Huis & Tuin, Lekker Leven. Deze aflevering is online terug te kijken.

Jubileum
Freddy’s ijssalon in het centrum van Spijkenisse vierde het 15-jarig bestaan. “Eigenlijk was dat moment in maart, maar dat is niet de periode dat mensen massaal voor een ijsje komen”, vertelt eigenaar Nick Kegel aan het AD.

Reportage IJsie Prima
Het Noordhollands Dagblad bezoekt IJssalon van het Jaar IJsie Prima in Callantsoog. Vader en zoon Baars beginnen vroeg met het bereiden van het ijs. “Als je vers ijs wilt, dan moet dat wel. En het gaat de hele dag door. Knallen, vooral met het weersvooruitzicht van tropisch warm”, aldus Kees jr.

Overname Belgische ijssalon
De Belgische ijssalon SurprICE neemt IJssalon Glacies in Kortrijk over, meldt HLN. Vanaf 1 juli heet de salon gelato & coffee bar Surprice. “Machteld Maes laat een mooie zaak over en blijft nog even aan boord.”

IJsbereider Maria Keizer
RTV Drenthe maakte een reportage bij ijsbereider Maria Keizer. “IJs is Maria haar lust en haar leven. In de zomer eet ze het elke dag, maar ze maakt het ook met alle liefde. Die liefde gaat dan ook jaren terug.” De reportage is terug te kijken op YouTube.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Stijgende prijzen
Ook ijsondernemers hebben last van de stijgende prijzen. De Stentor spreekt ijscoman Frank Boereboom, die in het weekend op pad gaat met zijn ijskar. Hij worstelt met hoge prijzen voor bolletje ijs. “Ik kreeg een lepeltje naar mijn hoofd.”

IJs zonder chemische hulpstoffen
Amelie Cobbaert en Marilyn Dierick verkopen ijs dat wordt gemaakt zonder chemische hulpstoffen. “We hebben twee jaar onderzoek gevoerd met universiteiten, maar nu zijn we klaar”, vertellen ze aan het Nieuwsblad.

Nieuwe ijssalon
In Megen openen Patrick Eekhof en Suzanne Harland van cafetaria De Nozems een ijssalon. “We begonnen dus met een cafetaria en wilden heel graag een ijssalon erbij. Megen heeft natuurlijk veel bezoekers en toeristen en ook van de inwoners zelf hoorden we dat er echt behoefte aan is”, vertelt Suzanne aan DTV Nieuws.

Uitbreiding ijssalon Clevers
“IJssalon Clevers heeft zijn eerste Zuid-Limburgse filiaal geopend, in Einighausen”, meldt De Limburger. “Buurtbewoners en recreanten hebben inmiddels kennis gemaakt met het ‘wereldberoemde’ ijs uit Noord- en Midden-Limburg.”

Ben & Jerry's toch verkijgbaar in bezette Palestijnse gebieden
Unilever heeft de Ben & Jerry's-activiteiten in Israël verkocht aan een lokale licentiehouder, waardoor het ijs nu toch verkrijgbaar is in de bezette Palestijnse gebieden. “Hoewel onze moedermaatschappij deze beslissing heeft genomen, zijn wij het er niet mee eens”, aldus Ben & Jerry’s op Foodlog.

 

Altijd op de hoogte blijven?