IJs in de media – december 2022

5 januari 2023 Redactie Vakblad IJs Vakblad IJs

Het nieuwe jaar is begonnen, maar wij blikken nog even terug op afgelopen december. Wat verscheen er in deze feestelijke maand over ijs in de media?

IJssalon wordt eetkamer

Wat doe je als ijsverkoper als het ijsseizoen voorbij is? In Twello toverde Mariëtta Venerus haar ijssalon Zaza om tot eetkamer, waar geïnteresseerden elke vrijdag kunnen komen eten, schrijft De Stentor. Met dit initiatief wil ze een stukje gezelligheid bieden in de donkere winterperiode.

Ondernemer aan het woord

Edwin van Es van Bon Appetit en de IJssalon Breda werd geïnterviewd door Breda Vandaag voor de rubriek ‘Aan de keukentafel met’ waar Bredase ondernemers aan het woord komen. Hierin vertelt hij over de start van zijn ondernemerschap, de uitdagingen van de afgelopen jaren en hoe hij omgaat met de energiecrisis.

Nieuwe eigenaars voor Picobello

Eigenaars Robert en Mirjam van Picobello in Schagen geven de ijsschep door. Ze dragen hun zaak over aan de nieuwe opvolgers Glenn en Angelique.  “Wij zijn blij en dankbaar dat we in de afgelopen tijd zoveel Picobello momenten met klanten hebben mogen meemaken”, vertellen ze op Rodi.nl.

IJs voor honden

De Westkrant bracht een bezoek aan Miuz Gelato Artigianale op de Overtoom in Amsterdam, waar de deuren ook in de winter geopend zijn. De ijssalon verkoopt bijzonder ijs: gelato for dogs. Dit ijs, speciaal voor honden, is ontwikkeld met hulp van een dierenarts en wordt volgens de ijssalon veel verkocht.

Winterwandeling

Ook IJssalon en lunchroom Veendiep zit niet stil in de winter en organiseerde een advent-winterwandeling rondom de Loosterplassen die in het teken stond van het kerstverhaal van Charles Dickens. Na afloop konden deelnemers zich in de lunchroom opwarmen met koffie, thee of warme chocolademelk. RTV Westerwolde plaatste een fotoverslag. 

Altijd op de hoogte blijven?