IJs, ijs en nog meer ijs

ijsvak Bakkersvak Journaal

IJsballetjes met stikstof, chocolade met een qr-code en ijsbereider Leon Kees over trends en zijn persoonlijke nederlaag met een blauwe topping. De derde editie van het Bakkersvak Journaal staat in het teken van IJs-vak, onderdeel van Bakkersvak. De 24 finalisten van De Gouden IJsspatel zijn inmiddels ook bekend en op maandag 2 maart mogen zij hun kersenijs nog eens draaien. Dan live, op het wedstrijdpodium van IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem.

Trends en ergernissen

Mogelijk kunnen zij en andere ijsbereiders zich nog laten inspireren door Leon Kees. In zijn trendsartikel helpt hij ijsbereiders op weg voor 2020 en beschrijft hij ook zijn ergernissen. “Een andere trend die we duidelijk zien is ‘gemak’ en ook hier voel ik de weerstand. Natuurlijk, gezien de toegenomen concurrentie mag iedereen van mij gaan voor minder handelingen in de ijskeuken. Het onderscheidend vermogen van je product neemt echter sterk af wanneer je werkt met een standaard aangeleverde basismix en de halffabricaten van de grote grondstofleveranciers. Dat kan een keuze zijn, maar er zijn andere ontwikkelingen die het gevaarlijk maken om je vakkennis minder te gebruiken en niet te blijven vergroten.”

Dossiers
Lees ook
Tien tips voor effectieve reclame

Tien tips voor effectieve reclame

Fiorienne Westenberg helpt met haar bureau Manytastes lokale ondernemers, zoals bakkers, slagers en visspecialisten met hun marketing- en communicatieplan. Op Bakkersvak 2020 gaf zij een presentatie in het praktijklokaal. Daar gaf ze tien tips voor effectieve reclame.

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

Er zijn steeds meer chefs in de restaurantkeuken die zelf hun huisgemaakt ambachtelijk ijs maken. Wat zijn de verschillen met ijsbereiden in de ijssalon, en waar moet een chef op letten om goed ambachtelijk ijs te bereiden? In dit artikel de ins en outs over het maken van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken.

Organisatie kijkt terug op een succesvolle editie van Bakkersvak en IJs-Vak

Organisatie kijkt terug op een succesvolle editie van Bakkersvak en IJs-Vak

Organisator Easyfairs kijkt terug op een succesvolle editie van Bakkersvak en IJs-Vak. Voor het eerst vonden de beurzen gelijktijdig plaats. “We kijken met een zeer positief gevoel terug op deze editie; de eerste officiële samensmelting tussen Bakkersvak en IJs-Vak als eigen titels", zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak en IJs-Vak.