IJs en patisserie gelijkwaardig op Sigep

7 april 2022 Clara Bloemhof Vakblad IJs

De thema’s milieu, duurzaamheid en vegan sieren de stands. Maar de euforie rondom het eindelijk weer bijeen kunnen komen, komt tot uiting in het kleurrijke ijs en de patisserie tijdens de ‘dolce’ vakbeurs Sigep 2022.

Het is rustiger dan elke andere editie van de expo, die het dit jaar over een andere boeg gooit. Waar eerst gelato voorop stond in de communicatie, staan nu de categorieën chocolade, koffie, brood en banket op gelijke hoogte. De organisatie spreekt ook van ‘The Dolce World Expo’. De relatieve rust op de beursvloer komt vooral door het ontbreken van een aantal voorname partijen. Zowel grondstoffen- als machineleveranciers. Je kunt ervan balen, maar het biedt ook voordelen. Je hoeft nu niet over de koppen te lopen om een ijsje te proeven. Degenen die er wél staan, nemen ruimschoots de tijd voor je.

IJs en patisserie krijgen deze vakbeurs evenveel aandacht. Ook de vitrineproducenten hebben hierover nagedacht. Patisserie zichtbaar? Dan ook het ijs. BRX presenteert VISTA: meubels waar patisserie en ijs op gelijke hoogte te zien zijn. Door middel van open pozetti, met het ijs mooi gedecoreerd.

Macaroneiland

Bij Ifi treffen we de heren van Valmar Nederland en Johan Rikken, die namens IJstotaal het vitrinemerk vertegenwoordigt. In het oog springt een zwarte vitrine die zweeft op een ronde zuil. “We hadden hem al in het wit, maar deze nieuwe zwarte uitvoering geeft een extra luxe uitstraling”, vindt Folkher Langejans (Valmar). “De kleuren van de patisserie knallen er bovendien echt uit.” Of het iets is voor de gemiddelde ijssalon? “Dat valt te betwisten”, reageert Rikken. “Toch zou zo’n eiland, bijvoorbeeld gevuld met macarons, in bepaalde zaken niet misstaan.”

Dit is het eerste deel van ons verslag van Sigep 2022. Lees het complete verslag in het aankomende nummer van Vakblad IJs. Vakblad IJs 58 verschijnt 12 april. Nog geen abonnee? Sluit dan abonnement af en ontvang vier keer per jaar Vakblad IJs.

Ja, ik neem een abonnement

Altijd op de hoogte blijven?