Het ijs van Cremerie Gerard

Cremerie Gerard_Vakblad IJs 4-2018

Maxim Quintelier ging drie jaar geleden in de leer bij Christophe Penneman van Cremerie François in Sint-Niklaas, één van België’s oudste en meest bekroonde ijssalons. Acht maanden later opende hij zijn eigen salon Cremerie Gerard in Gent.

De invloed van Cremerie François is nog steeds merkbaar. In de officiële naam, Cremerie Gerard by Cremerie François, en Maxim neemt melk van hen af, die ze zelf pasteuriseren. "Dat pasteuriseren kan ik zelf ook, ik heb het daar geleerd, maar ik heb er hier niet de infrastructuur voor”, vertelt Maxim. “Ik draai wel elke dag al mijn ijs zelf af in de Boku ijsmachine die hier in de zaak staat. Het is maar een kleine installatie, waardoor ik er bewust voor kies om dagelijks slechts elf à twaalf verschillende smaken aan te bieden."

Bij Cremerie François leerde Maxim om zoveel mogelijk natuurlijke en verse producten te gebruiken. Maxim: “Waar het kan, gebruik ik vers fruit, de chocoladesaus wordt met echte Callebaut chocolade gemaakt en de verse room voor de slagroom komt van een hoeve in Puurs.”

Voor de ontwikkeling van nieuwe smaken werkt Maxim samen met de ijsbereiders van Cremerie François. “We hebben zo’n dertig smaken in ons gamma, die we dan laten wisselen naar gelang het seizoen. Nieuwe smaken
gaan we wel altijd eerst in de ijssalon in Sint-Niklaas uittesten".

Hij promoot zijn salon via social media. "In het begin plaatste ik wel eens een advertentie in een stadsgids of magazine, maar dat doe ik nu niet meer, alles kan via Facebook en Instagram. Ik adverteer zelf op de platformen, maar ook veel klanten komen langs omdat ze foto’s hebben zien passeren bij hun vrienden.”

Meer weten over Maxim Quintelier en zijn salon Cremerie Gerard? Lees dan het complete artikel van Caroline D'Hont in Vakblad IJs 4-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier een proefnummer aan.

Foto: Caroline D'Hont

 

Lees ook
De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft het coronaprotocol voor ijssalons herzien. Enigszins optimistisch kijken we terug naar de persconferentie van 24 juni. Hierin kondigde de premier aan dat er per 1 juli geen reserveringsplicht meer geldt voor de horeca. Ook de gezondheidscheck komt te vervallen. Dit biedt ijsliefhebbers meer ruimte voor een...

Culy selecteert de beste ijssalons van Rotterdam

Culy selecteert de beste ijssalons van Rotterdam

De zomer is begonnen en daar hoort een lekker ijsje bij. En dat haal je natuurlijk bij een goede ijssalon. Culy zet daarom de beste ijssalons van Rotterdam op een rijtje. Het platform gaat ook voor andere steden de beste ijssalons op een rijtje zetten.  De beste vijf IJssalons van Rotterdam zijn volgens Culy: 1. De IJssalon Met drie Rotterdamse...

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Met het vervallen van de reserveringsplicht in de horeca ziet de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de komende zomermaanden lichtelijk positief in. “We zijn er nog lang niet, en omzet inhalen zal niet meer lukken. Maar we zijn blij elke verruiming van de maatregelen”, aldus voorzitter Teun Loonen.