Het ijs van Cremerie Gerard

Cremerie Gerard_Vakblad IJs 4-2018

Maxim Quintelier ging drie jaar geleden in de leer bij Christophe Penneman van Cremerie François in Sint-Niklaas, één van België’s oudste en meest bekroonde ijssalons. Acht maanden later opende hij zijn eigen salon Cremerie Gerard in Gent.

De invloed van Cremerie François is nog steeds merkbaar. In de officiële naam, Cremerie Gerard by Cremerie François, en Maxim neemt melk van hen af, die ze zelf pasteuriseren. "Dat pasteuriseren kan ik zelf ook, ik heb het daar geleerd, maar ik heb er hier niet de infrastructuur voor”, vertelt Maxim. “Ik draai wel elke dag al mijn ijs zelf af in de Boku ijsmachine die hier in de zaak staat. Het is maar een kleine installatie, waardoor ik er bewust voor kies om dagelijks slechts elf à twaalf verschillende smaken aan te bieden."

Bij Cremerie François leerde Maxim om zoveel mogelijk natuurlijke en verse producten te gebruiken. Maxim: “Waar het kan, gebruik ik vers fruit, de chocoladesaus wordt met echte Callebaut chocolade gemaakt en de verse room voor de slagroom komt van een hoeve in Puurs.”

Voor de ontwikkeling van nieuwe smaken werkt Maxim samen met de ijsbereiders van Cremerie François. “We hebben zo’n dertig smaken in ons gamma, die we dan laten wisselen naar gelang het seizoen. Nieuwe smaken
gaan we wel altijd eerst in de ijssalon in Sint-Niklaas uittesten".

Hij promoot zijn salon via social media. "In het begin plaatste ik wel eens een advertentie in een stadsgids of magazine, maar dat doe ik nu niet meer, alles kan via Facebook en Instagram. Ik adverteer zelf op de platformen, maar ook veel klanten komen langs omdat ze foto’s hebben zien passeren bij hun vrienden.”

Meer weten over Maxim Quintelier en zijn salon Cremerie Gerard? Lees dan het complete artikel van Caroline D'Hont in Vakblad IJs 4-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier een proefnummer aan.

Foto: Caroline D'Hont

 

Lees ook
Nieuw interieur? Zes tips voor een voedselveilige keuze

Nieuw interieur? Zes tips voor een voedselveilige keuze

Bij een verbouwing moet je als ondernemer veel keuzes maken. Welke aannemer, welk materiaal, hoeveel koelvitrines en schappen en welk kassasysteem? Het is raadzaam ook de voedselveiligheid hierin mee te nemen. Hier zijn zes tips voor voedselveiligheid om rekening mee te houden.

Robèrt van Beckhoven opent ijssalon en crêperie

Robèrt van Beckhoven opent ijssalon en crêperie

Naast het KVL-terrein in Oisterwijk opent Robèrt van Beckhoven een ijssalon en crêperie. Een ijssalon was al lange tijd een wens van de meester patissier en boulanger vertelt hij aan Omroep Brabant.  "Want een bakker is veel meer dan alleen maar brood en taarten. De pannenkoek is in beginsel ook brood. Het vroegere brood...

De beste ijssalons volgens 24Kitchen

De beste ijssalons volgens 24Kitchen

Televisiezender 24Kitchen ging op zoek naar de twintig beste ijssalons van Nederland. Dus vroegen ze aan hun volgers op social media wat zij de beste ijssalon vonden. Hieruit rolde de 24Kitchen ijssalonlijst 2019.