Nieuws

Ice This Day 2017 was groot succes

Ice this Day

Ice This Day vond dit jaar plaats op 25 september. Ruim 80 man bezochten deze kennisdag van het Ambachtelijk IJscentrum. Tijdens Ice This Day konden bezoekers hun kennis opfrissen en zich laten bijpraten over allerlei wetenswaardigheden.

Tiny van Boekel en Wil Jansen

Een van de sprekers was Tiny van Boekel, hoogleraar aan de Wageningen Universiteit. Hij ging in op de functionaliteit van melk en de mogelijkheden en onmogelijkheden van rauwe melk en A2 melk. Daarna kreeg Wil Jansen van de Houwersgroep het woord. Jansen benadrukte de noodzaak van procesbeheersing en risico’s hieromtrent. Ook lichtte hij de benchmark toe, die afgelopen zomer is gehouden onder een aantal leden van het Ambachtelijk IJscentrum.

Workshops

In de middag stonden er diverse workshops op het programma. Er was aandacht voor payroling in een workshop verzorgd door Tom Lueb en Yvo Struijcken van Conniexie. Dirk van Es, directeur van Fruit Life, ging in zijn presentatie in op de inkoop en verwerking van fruit. Hij besteedde extra aandacht aan de bosbes, de wedstrijdsmaak van 2018. Jacques Vos, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum, gaf tijdens zijn presentatie een doorkijk naar de mogelijkheden van suiker en vetreductie in ambachtelijk ijs. Natuurlijk werden er tijdens de workshops diverse ijsjes geproefd en bediscussieerd.

Sensorisch onderzoek

Als afsluiter presenteerde Yara de Boer de resultaten van het sensorische onderzoek. Zij voerde dat onderzoek uit met Leontien Mols en de studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Zeven ijsbereiders verleenden hier als lid van het Ambachtelijk IJscentrum hun medewerking aan.

Al met al was het een gezellige en vooral zeer leerzame dag. De gastvrije ontvangst, de uitgebreide lunch en de afsluitende borrel, verzorgt door leerlingen van RijnIJssel-Vakschool Wageningen, maakte deze dag helemaal af.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *