Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

19 december 2019

De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is beschikbaar op de website van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Deze code is bestemd voor ambachtelijke ijsbereidingsbedrijven en wordt 1 maart 2020 van kracht. 

Ambachtelijke ijsbereidingsbedrijven zijn bedrijven waarin consumptie-ijs of aanverwante producten worden bereid en verhandeld in de eigen salon of aan derden. Leden van de codehouder Ambachtelijk IJscentrum bestellen de hygiënecode met een flinke korting.

Nieuwe onderdelen

Het vernieuwde document heeft een praktische insteek en bevat naast wijzigingen door gewijzigde wet- en regelgeving, een aantal nieuwe onderdelen. Zo is vanaf maart 2020 een jaarlijkse interne audit verplicht. Met deze bedrijfscheck laat je zien dat je de basisprocessen beheerst. Een uitgebreide checklist is opgenomen als Bijlage II in de Hygiënecode. Op de website van Ambachtelijk IJscentrum staat alvast een preview van de punten die je bij zo’n check moet nalopen. Ook nieuw is de Module Industrie. Hierin staat duidelijk omschreven wanneer een ijsbereidend bedrijf zich mag scharen onder de noemer industrie.

Handige downloads

De Hygiënecode is verplicht in elk ijsbereidend bedrijf. Als extra service biedt de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum een aantal handige downloads aan, zoals voorbeelden van registratieformulieren en een schoonmaakplan. Ook vind je hier de regels voor persoonlijke hygiëne en is er voor industriële ijsbereiders een actuele inkoopmatrix beschikbaar. Deze downloads en informatie is kostenloos. De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding kost 120 euro. Leden van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum betalen slechts 70 euro. Lid worden kan via www.ambachtelijkijscentrum.nl.

Altijd op de hoogte blijven?