Huupkens IJs uit Weert heeft op de laatste dag van Bakkersvak de Gouden IJsspatel 2019 gewonnen. Het team van ijsmeester Wil Koppen maakte volgens de jury het lekkerste koffie-ijs.

Een vakjury boog zich over de 75 inzendingen die dit jaar meededen aan de wedstrijd. De officiële wedstrijdsmaak was koffie-ijs op melkbasis. Huupkens IJs behaalde de hoogste score: het ijs had de beste structuur, kleur, temperatuur, mondgevoel en de mooiste koffiebite. “Een uitmuntend ijsje”, aldus de jury.

Het Limburgse familiebedrijf Huupkens IJs vierde in 2016 het 75-jarig jubileum. In 1941 begon Wiel Koppen met de verkoop van zelfbereid ijs met de bakfiets door de straten van Weert en in zijn eigen kruidenierszaak. Door te focussen op vakmanschap en innovatie wist Huupkens zich te ontwikkelen tot een succesvol bedrijf, met drie ijssalons en 60 medewerkers. In 2015 won de ijssalon de prijs voor Beste IJssalon van Nederland.

De IJsVak-wedstrijden hebben dit jaar een andere opzet, als voorbode voor allerlei veranderingen die volgend jaar worden doorgevoerd. Het doel van de wedstrijden is promotie van het ambacht en stimuleren van het vakmanschap. Ze stimuleren de onderlinge competitie tussen de ijssalons en ijsbereiders waardoor de kwaliteit van het ambacht van de ijsbereiders en het ambachtelijk schepijs wordt verhoogd. Met de nieuwe opzet van de IJsVak-wedstrijden in 2020 wil de organisatie meer deelnemers trekken, het niveau omhoog brengen, en meer bekendheid creëren voor het ambacht van ijsbereiden bij consumenten.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaf de voorzitter van de SVH Meester IJsbereiders, Theo Clevers alvast een sneak preview: “Tijd voor vernieuwing. In 2020 komen er op het ijsplein meerdere dagen vele competities en wedstrijden voor deze mooie branche”.

De top 5 van de Gouden IJsspatel 2019 ziet er als volgt uit:

  1. Wil Koppen, Huupkens IJssalons, Weert
  2. Mark van Gaal, IJs & Spijs, Haps
  3. Thomas van Zaanen, IJS & ZO Den Haag
  4. Rian Fabrie, IJsboerderij Fabor, Reusel
  5. Ruud van Harskamp, IJssalon Torino, Woerden

Huupkens Gouden ijsspatel

Altijd op de hoogte blijven?