Huberts IJs bestaat 100 jaar

Huberts IJs 100 jaar logo

Huberts IJs in Meppel bestaat 100 jaar. Het begon in 1922 met een klein ijsfabriekje in Molenstraat opgericht door Jan en Trui Huberts. In eerste instantie werd het ijs verkocht uit een ijskar, maar de onderneming groeide uit tot een ijssalon en brasserie in het centrum van Meppel.

Inmiddels staat de vierde generatie van de familie, Christine en Constant van Saltbommen, alweer 30 jaar aan het roer van de salon. Constant is verantwoordelijk voor het ijs, wat hij in de kelder van het pand dat destijds werd aangekocht door de opa van Christine. "IJsmaken is dat je met een heerlijk product alleen maar blije mensen voor de vitrine hebt", zegt Constant op RTV Drenthe. "Het zijn alleen maar gelukmomentjes."

RTV Drenthe bezocht de ijssalon en maakte de onderstaande reportage.

IJssalon Huberts_RTV Drenthe screenshot

Bron: RTV Drenthe

Dossiers
Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Miuz Gelato Artigianale en NENI maken samen hummus gelato

Miuz Gelato Artigianale en NENI maken samen hummus gelato

Mediterraans restaurant NENI en ijssalon Miuz Gelato Artigianale creëerden samen een nieuwe ijssmaak: hummus gelato. “Romig, fris een beetje zoet, en helemaal vegan.