Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

Houwers groep Voedselveiligheid bokaal

De IJs-vakwedstrijden vinden plaats op 2 en 3 maart tijdens Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal in Gorinchem. Jaarlijks keuren de inspecteurs van Houwers Groep de deelnemers op een voedselveilige werkwijze. De score telt mee in het eindresultaat in de wedstrijden De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Om het thema voedselveiligheid extra te belichten, reikt het bedrijf een extra prijs uit: De Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020.

Jaarlijks vinden de IJs-vakwedstrijden plaats, een evenement dat door de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum wordt georganiseerd. DIt jaar vinden deze vakwedstrijden plaats tijdens Bakkersvak/IJs-vak, begin maart in Gorinchem. Op 2 maart strijden 24 finalisten om het lekkerste kersensorbetijsje. Een dag later is het tijd voor De Gouden IJscreatie: een wedstrijd waarin deelnemers live op het podium 4 identieke ijscreaties moeten maken in slechts 6 minuten tijd. In die spannende situatie moet een voedselveilige werkwijze gehandhaafd blijven. De keurmeesters Jeroen Plugge en Marius Rutting zien daar scherp op toe.

Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020

Om het belang van voedselveiligheid en een hygiënische werkwijze extra te benadrukken, roept het inspectiebureau de Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020 in het leven. Een ijsje kan namelijk nog zo lekker zijn; een voedselveilige werkwijze is cruciaal voor de consument. Eerder dit jaar werd de allereerste Voedselveiligheid Bokaal uitgereikt naar aanleiding van de Lekkerste Wedstrijden op Horecava. Een doorslaggevend succes, stelt directeur Toos Houwers. “Iedere deelnemer die in aanmerking wilde komen voor de Voedselveiligheid Bokaal,  diende zich bij aanvang van de wedstrijden in te schrijven. Iedere deelnemer schreef zich vervolgens in! Dat houdt in dat voedselveiligheid zeer serieus wordt genomen.”

Over all winnaar

Houwers hoopt dat ook de ijsbereiders de uitdaging willen aangaan en hun beste beentje voor zetten tijdens de IJs-vakwedstrijden. De keurmeesters houden tijdens beide wedstrijden een aparte puntentelling bij voor deze Bokaal. Na de Bakkersvak/IJs-vak wordt de overall winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt de Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020 dan persoonlijk in de ijssalon.

Ben je deelnemer aan een van de IJs-vakwedstrijden en wil je kans maken op deze bokaal? Bereid je dan extra goed voor. De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding gaat namelijk op 1 maart van kracht! Neem hem goed door en geef extra aandacht aan de punten die worden genoemd bij Kruisbesmetting en Persoonlijke Hygiëne.

Lees ook
Sigep: Markt voor Italiaans ambachtelijk ijs groeit

Sigep: Markt voor Italiaans ambachtelijk ijs groeit

De markt voor Italiaans ambachtelijk ijs groeit. Dat meldt de Italian Exhibition Group’s Observatory van de bekende ijsbeurs Sigep. Ze zien groei van de export van apparatuur, kennis, en ingrediënten en halffabricaten. Met name in Azië en Noord Amerika worden genoemd als groeimarkten.

Nu online: nieuwe editie digitaal Vakblad IJs

Nu online: nieuwe editie digitaal Vakblad IJs

De ijsbranche zit in de lift. Bij Vakblad IJs zien we al deze ontwikkelingen en daar dragen we graag aan bij. Daarom verschijnen er dit jaar tussen de papieren edities van het vakblad door extra online edities. Om u als ijsbereider van nog meer informatie en inspiratie te voorzien. De tweede digitale Vakblad IJs staat nu klaar.

Cannatheek verkoopt hennepijs

Cannatheek verkoopt hennepijs

Op Koningsdag konden ijsliefhebbers in Enschede bij de Cannatheek terecht voor hennepijs. Dit ambachtelijke ijs bevat cannabidiol (CBD)afkomstig van de cannabisplant.