Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

Houwers groep Voedselveiligheid bokaal

De IJs-vakwedstrijden vinden plaats op 2 en 3 maart tijdens Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal in Gorinchem. Jaarlijks keuren de inspecteurs van Houwers Groep de deelnemers op een voedselveilige werkwijze. De score telt mee in het eindresultaat in de wedstrijden De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Om het thema voedselveiligheid extra te belichten, reikt het bedrijf een extra prijs uit: De Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020.

Jaarlijks vinden de IJs-vakwedstrijden plaats, een evenement dat door de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum wordt georganiseerd. DIt jaar vinden deze vakwedstrijden plaats tijdens Bakkersvak/IJs-vak, begin maart in Gorinchem. Op 2 maart strijden 24 finalisten om het lekkerste kersensorbetijsje. Een dag later is het tijd voor De Gouden IJscreatie: een wedstrijd waarin deelnemers live op het podium 4 identieke ijscreaties moeten maken in slechts 6 minuten tijd. In die spannende situatie moet een voedselveilige werkwijze gehandhaafd blijven. De keurmeesters Jeroen Plugge en Marius Rutting zien daar scherp op toe.

Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020

Om het belang van voedselveiligheid en een hygiënische werkwijze extra te benadrukken, roept het inspectiebureau de Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020 in het leven. Een ijsje kan namelijk nog zo lekker zijn; een voedselveilige werkwijze is cruciaal voor de consument. Eerder dit jaar werd de allereerste Voedselveiligheid Bokaal uitgereikt naar aanleiding van de Lekkerste Wedstrijden op Horecava. Een doorslaggevend succes, stelt directeur Toos Houwers. “Iedere deelnemer die in aanmerking wilde komen voor de Voedselveiligheid Bokaal,  diende zich bij aanvang van de wedstrijden in te schrijven. Iedere deelnemer schreef zich vervolgens in! Dat houdt in dat voedselveiligheid zeer serieus wordt genomen.”

Over all winnaar

Houwers hoopt dat ook de ijsbereiders de uitdaging willen aangaan en hun beste beentje voor zetten tijdens de IJs-vakwedstrijden. De keurmeesters houden tijdens beide wedstrijden een aparte puntentelling bij voor deze Bokaal. Na de Bakkersvak/IJs-vak wordt de overall winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt de Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020 dan persoonlijk in de ijssalon.

Ben je deelnemer aan een van de IJs-vakwedstrijden en wil je kans maken op deze bokaal? Bereid je dan extra goed voor. De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding gaat namelijk op 1 maart van kracht! Neem hem goed door en geef extra aandacht aan de punten die worden genoemd bij Kruisbesmetting en Persoonlijke Hygiëne.

Lees ook
Robbert de Veen wint eerste Voedselveiligheid Bokaal

Robbert de Veen wint eerste Voedselveiligheid Bokaal

Robbert de Veen van De Daltons in Voorthuizen is door Houwers Groep als dé winnaar van de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020. De inspecteurs van Houwers Groep hielden gedurende vier wedstrijddagen een scorelijst bij. De Veen won het van veertien andere genomineerden door schoon, geordend, zeer creatief en tóch voedselveilig te werken.

Speel je troefkaart op Bakkersvak

Speel je troefkaart op Bakkersvak

“Ik zit te veel met mijn kop in de deegkuip”, “Mijn klanten beoordelen mijn producten wel” en “Een bakkerij kopen of verkopen kost jaren”: een greep uit de stellingen die bezoekers van Bakkersvak moeten prikkelen om na te denken over hun toekomst. Die ligt volgens Bakery Nexus, FOODbase en Rabobank vooral in nieuwe samenwerkingen buiten de gebaande...

IJs, ijs en nog meer ijs

IJs, ijs en nog meer ijs

IJsballetjes met stikstof, chocolade met een qr-code en ijsbereider Leon Kees over trends en zijn persoonlijke nederlaag met een blauwe topping. De derde editie van het Bakkersvak Journaal staat in het teken van IJs-vak, onderdeel van Bakkersvak. De 24 finalisten van De Gouden IJsspatel zijn inmiddels ook bekend en op maandag 2 maart mogen zij hun kersenijs...