Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2019

Rotterdam Ahoy staat van 23 tot en met 25 september in het teken van Gastvrij Rotterdam. Deze vakbeurs voor de horeca biedt naast de exposanten diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.

Op de zevende editie van Gastvrij Rotterdam staan 500 exposanten verspreidt over 5 hallen. Verspreidt over de hallen staan speciale paviljoens. Bijvoorbeeld het nieuwe Vegan Taste Lab, waar bezoekers kennis kunnen maken met plantaardige producten en leveranciers. Daarnaast ligt het duurzaamheidspaviljoen: "Dit Smaakt naar Meer!”, waar onder andere lezingen en workshops worden gegeven. In het Horeca Netwerk Meet-up Paviljoen presenteren diverse startups, scale-ups en aanbieders van innovatieve producten en diensten zich aan de horeca.

Dranken

In het nieuwe paviljoen Cocktails & Beans delen bartenders en barrista's hun kennis en ervaring met de bezoekers. Voor bier kunnen bezoekers terecht bij het Kenniscentrum voor Bier, gehost door drie grote partijen uit de bierwereld. De perfecte wijn-spijscombinaties staat centraal bij Wine & Fine Food. Hier vinden bezoekers de laatste trends op wijngebied. Topgastronomen en wijnprofessionals geven masterclasses en proeverijen in het Wijntheater. In het Wijntheater vindt ook voor het eerst de Oyster Opening World Cup plaats.

Wedstrijden

De meeste andere wedstrijden vinden plaats in de Wedstrijd Arena. Wedstrijden zoals het Glazen Kalf, the Gaia Green Awards, de AD Gouden Pollepel en de Young Chef Award. Ook de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or speelt zich hier af (op 23 september). De deelnemers strijden hier voor een plekje in de Europese Finale in Tallinn, Estland.

Netwerken

Gastvrij Rotterdam biedt volop de gelegenheid om te netwerken. Niet alleen op de beursvloer en in de speciale netwerklounge, maar ook na afloop van de beurs. Zowel op maandag als op dinsdag worden er speciale netwerkbijeenkomsten na de beurs georganiseerd in toonaangevende horecazaken in Rotterdam. 

Meer informatie over Gastvrij Rotterdam, de exposanten en het programma staat op de website van de beurs.

 

 

 

Dossiers
Lees ook
IJscentrum start met speciale horecatraining

IJscentrum start met speciale horecatraining

Het IJscentrum start in februari met een serie tweedaagse trainingen IJsbereiden in de horeca. Tijdens deze cursus leren chefs zelf hun ambachtelijk ijs bereiden. Om zo hun gasten te kunnen verrassen met een heerlijk, huisgemaakt ijsdessert.

Duurzame chocolade staat centraal op Chocoa 2020

Duurzame chocolade staat centraal op Chocoa 2020

De Beurs van Berlage staat van 19 tot en met 23 februari 2020 in het teken van duurzame chocola. De hele keten, van cacaoboon tot chocolade, presenteert zich tijdens Chocoa 2020, het grootste chocoladefestival van Nederland. Dit jaar is er niet alleen aandacht voor de repen: er is ook een speciale prijsuitreiking voor de beste Hot Chocolate.

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Uit onderzoek van de Horecava blijkt dat de bezoekers van de beurs grote behoefte hebben aan informatie. Zoals informatie over leveranciers en producten, trends en ontwikkelingen, maar ook tips en kennis om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarom lanceert de vakbeurs samen met Horecanetwerk een nieuw online platform. De introductie vindt plaats in...