Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2019

Rotterdam Ahoy staat van 23 tot en met 25 september in het teken van Gastvrij Rotterdam. Deze vakbeurs voor de horeca biedt naast de exposanten diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.

Op de zevende editie van Gastvrij Rotterdam staan 500 exposanten verspreidt over 5 hallen. Verspreidt over de hallen staan speciale paviljoens. Bijvoorbeeld het nieuwe Vegan Taste Lab, waar bezoekers kennis kunnen maken met plantaardige producten en leveranciers. Daarnaast ligt het duurzaamheidspaviljoen: "Dit Smaakt naar Meer!”, waar onder andere lezingen en workshops worden gegeven. In het Horeca Netwerk Meet-up Paviljoen presenteren diverse startups, scale-ups en aanbieders van innovatieve producten en diensten zich aan de horeca.

Dranken

In het nieuwe paviljoen Cocktails & Beans delen bartenders en barrista's hun kennis en ervaring met de bezoekers. Voor bier kunnen bezoekers terecht bij het Kenniscentrum voor Bier, gehost door drie grote partijen uit de bierwereld. De perfecte wijn-spijscombinaties staat centraal bij Wine & Fine Food. Hier vinden bezoekers de laatste trends op wijngebied. Topgastronomen en wijnprofessionals geven masterclasses en proeverijen in het Wijntheater. In het Wijntheater vindt ook voor het eerst de Oyster Opening World Cup plaats.

Wedstrijden

De meeste andere wedstrijden vinden plaats in de Wedstrijd Arena. Wedstrijden zoals het Glazen Kalf, the Gaia Green Awards, de AD Gouden Pollepel en de Young Chef Award. Ook de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or speelt zich hier af (op 23 september). De deelnemers strijden hier voor een plekje in de Europese Finale in Tallinn, Estland.

Netwerken

Gastvrij Rotterdam biedt volop de gelegenheid om te netwerken. Niet alleen op de beursvloer en in de speciale netwerklounge, maar ook na afloop van de beurs. Zowel op maandag als op dinsdag worden er speciale netwerkbijeenkomsten na de beurs georganiseerd in toonaangevende horecazaken in Rotterdam. 

Meer informatie over Gastvrij Rotterdam, de exposanten en het programma staat op de website van de beurs.

 

 

 

Dossiers
Lees ook
Met Anko naar de beurzen

Met Anko naar de beurzen

Voorlopig is het nog niet afgelopen met de grote vakbeurzen, weet Karin Kooij, managing director bij Anko Reizen. Al 35 jaar organiseert zij namens het bedrijf een groot aantal beursreizen naar landen over de hele wereld. “Vooral in Azië zie je een enorme markt opbloeien.”

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken.

Programma Bakkersvak 2019 definitief

Programma Bakkersvak 2019 definitief

Het programma voor Bakkersvak 2019 is definitief. Organisator Easyfairs heeft dit jaar een uitgebreider programma opgezet in samenwerking met haar partners. Hierdoor zijn er meer workshops, demo’s en lezingen dan ooit. Er is een Belevenisplein, een Open Bakkerij, een Grondstoffentheater, een café Onderneem, een Inspiratorium en een IJsplein. “We...