Horecava 2019 van start

horecava

Vandaag, 7 januari, start de 63e editie van de Horecava. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. Bedrijven presenteren de laatste trends en innovaties. Er zijn er workshops, demonstraties en wedstrijden. Ook voor ijsbereiders is de Horecava interessant.

Horecava 2019

De Horecava is onderverdeeld in de segmenten dranken, dienstverlening, fastservice, grootkeuken, inrichting en inventaris, koffie thee en cacao, Food en Food mobility.  Verschillende voor ijsbereiders interessante partijen presenteren zich op de Horecava. Bijvoorbeeld Froster Frozen Food Logistics, Gebo Gelato, Icetech, Valmar Nederland en Woertman. Op de site van de Horecava staat een compleet overzicht van alle exposanten. Ook ijsketen Baskin-Robbins is aanwezig met een pop-up store voor hun nieuwe productenvoor de retail en horeca.

Daarnaast zijn er allerlei workshops en demonstraties op het gebied van patisserie. Zo geven experts van het Bakery Institute, zoals Gerard Blaauw, Hans Heiloo en World Chocolate Masters-deelnemer Patrick de Vriesover, verschillende demo’s voor bonbons, eclairs en macarons. Ook vindt tijdens de Horecava de Dobla Pastry Battle.

Horecava Innovation Awards

In het InnovatieLAB presenteren start-ups de nieuwste trends en innovaties. Hier zijn meer dan 250 nieuwe producten en diensten te proeven, te ruiken en te zien. Vandaag werd hier de Horecava Innovation Award uitgereikt aan het meest innovatieve product, dienst of concept. Deliverect won de overall award. Deze tool integreert verschillende bezorgsystemen als Deliveroo en Thuisbezorgd in één POS (point of sale). De categorie Food werd gewonnen door de Amster-Damhertenrookworst. In de categorie Concepts, Interior & Design ging de prijs naar de 100 procent composteerbare Snack bakjes van suikerriet van Natureko uit Waddinxveen. Glazenwasmachine Topdry van Hobart won de categorie Equipment & Services. De Karel Doorman Duurzaamheid award ging naar Groenesternederland. Volgens de jury een waardevol podium voor restaurants die bewust, duurzaam én lekker bezig zijn.

Horecava Street Takeover

Dit jaar beperkt de Horecava zich niet tot de RAI, maar trekt ook Amsterdam in. In samenwerking met de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat vindt op 7, 8 en 9 januari de Horeca Street Takeover plaats. Bezoekers van de Horecava kunnen hun beursbezoek verlengen met een bezoek aan de horeca in deze straat, die volledig in teken staat van de Horecava. Luuk Scholte, Food Group Director Horecava: “De Street Takeover is dé plek om na de Horecava bij elkaar te komen. Het biedt voor zowel exposant als bezoeker gelegenheid om het netwerken ook na de beurs op gezellige en ongedwongen wijze voort te zetten.”

Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

De coronamaatregelen voor de horeca worden vanaf 1 juni versoepeld. Daarom past Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het bestaande protocol voor ijssalons aan naar de nieuwe voorwaarden. De basis die er al stond, is hiermee uitgebreid. “Dit protocol staat als een huis”, stelt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging.

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Detailhandel en horeca verwachten verslechtering economisch klimaat

Detailhandel en horeca verwachten verslechtering economisch klimaat

De detailhandel en de horeca verwachten dat het economisch klimaat de komende maanden gaat verslechteren.Over de verwachte omzet en personeelssterkte zijn deze ondernemers per saldo nog wel positief, maar minder dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland van het CBS.