Hop & Stork opent derde vestiging in Amsterdam

Hop & Stork Magna PLaza

In het centrum van Amsterdam opent chocoladewinkel Hop & Stork een derde vestiging. Op de begane grond van het rijksmonument Magna Plaza komt er een winkel met een open chocolade-atelier en een restaurant. In Amsterdam voegt Hop & Stork de dimensie wijn met chocolade toe aan het assortiment. Juli 2019 opent de Amsterdamse vestiging, die wordt ontworpen door Paul Linse, de deuren. 

Consumenten kunnen bij Hop & Stork terecht voor chocolade, koffie, patisserie en ijs. Het chocolade-atelier staat bekend om de grote hoeveelheid verschillende soorten breekchocolade. Maar ook pralines, truffels en driedimensionale chocolade, wat net even anders is dan dat het standaard sierwerk. Bijvoorbeeld kleine regenlaarsjes in plaats van pumps. “Het prikkelen van zintuigen staat voor ons centraal”, vertelde Anil Soekhoe eerder aan Bakkers in bedrijf. Hij is samen met Remco Groenewold eigenaar van het bedrijf. “Alles draait om zien, ruiken en proeven. Wij gaan voor de ultieme verleiding.”

Beleving is belangrijk bij Hop & Stork. Niet alleen in het chocolade-atelier, maar ook in het restaurant. Zo zetten de barrista's niet alleen koffie, maar ook thee voor de gasten. Dit zorgt voor een extra beleving aan tafel. “Hop & Stork moest anders worden dan Starbucks of de Coffee Company" zegt Groenewold. "Wij kiezen voor een opvallende manier van presenteren en voor de beste ingrediënten".

Ambitie

Bakkers in bedrijf sprak Sekoe en Groenewold in 2015 nadat ze de eerste vestiging in Den Haag hadden geopend. De mannen zaten toen al vol ambitie: "We gaan eerst alles hier heel goed op poten zetten, maar denken stiekem al na over een tweede vestiging. Als er een pand voorbij komt waarin we potentie zien, kunnen we het waarschijnlijk niet laten om toe te happen. Wij willen van Hop & Stork een volwassen bedrijf maken met internationale allure.”

Ze zijn op de goede weg. In 2016 openden ze in Utrecht de tweede vestiging en dit jaar volgt dus Amsterdam. "Het concept is volwassen geworden en past zich continue aan naar de trends en ontwikkelingen in de markt op het gebied van smaak, duurzaamheid en innovatie."

 

Lees ook
De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan. Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste...