Hoogenboom introduceert suikervervanger Zùsto

ZUNDERT - Hoogenboom Benelux is als 100% dochteronderneming van Barry Callebaut, de exclusieve distributeur van Zùsto in de Benelux. Zùsto is een nieuwe, unieke suikervervanger met viermaal minder calorieën dan suiker. Het product is gemakkelijk te verwerken en smaakt niet anders dan suiker. Het is een één op één suikervervanger, dus 100 gram suiker is 100 gram Zùsto. Bestaande recepturen hoeven niet aangepast te worden.

Zelfde mondgevoel

Ook heeft Zùsto dezelfde smaak, hetzelfde mondgevoel én dezelfde crunch als suiker. Sinds de introductie van Zùsto in 2014 groeit het marktaandeel van de suikervervanger uit België snel. Het vervanger is nog niet zo lang op de markt, maar is meteen opgepikt door een aantal bekende patissiers en chef-koks. Onder meer DelRey, Patisserie De Rouw, Comme Chez Soi en Darcis gingen ermee aan de slag, meldt Hoogenboom. Zij hebben sindsdien meerdere producten met Zùsto in hun assortiment opgenomen.

Maisvezels

Zijn zoete smaak heeft Zùsto voor het overgrote deel te danken aan vezels uit mais en chicorei. Deze vezels zorgen niet alleen voor zoetkracht en structuur, ze hebben ook een positieve bijdrage aan de gezondheid. Ze leiden tot een lagere bloedsuikerspiegel en zorgen sneller voor een voldaan gevoel. De vezels uit cichorei behoren tot de hedendaags gekende ‘super foods’. Om dezelfde smaakbeleving als suiker te creëren, is sucralose als zoetstof aan de vezels toegevoegd. Deze gecombineerde samenstelling, van natuurlijke oorsprong, maakt een substantiële calorieverlaging mogelijk.

Gezonder eten

Veertig procent van de Nederlanders geeft aan gezonder te willen eten. Steeds meer mensen letten op hun dagelijkse suiker- en calorie-inname en zijn op zoek naar gezonde voedingsproducten. Zùsto is het perfecte ingrediënt voor een suikerarm assortiment dat tot deze ‘health’ trend behoort, stelt Hoogenboom. Het is tevens geschikt voor diabetici en mensen met overgewicht en daarmee draagt het bij aan de oplossing voor deze toenemende maatschappelijke problematiek.

Lees ook
Pure inspiratie vinden

Pure inspiratie vinden

Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen die ik tijdens een interview over het vak krijg: wat zijn de trends die voor dit jaar of komend jaren gelden? Braaf geef ik altijd een antwoord, al weet ik vaak ook niet wat het precies allemaal gaat worden. Met een beetje mazzel heb ik het achteraf nog bij het rechte eind gehad.

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel breidt uit. De groothandel nam per 9 maart 2022 D’Haeze over. De overname van deze Belgische groothandel in bakkerijgrondstoffen past in de ambitie van Beko Groothandel om internationaal te groeien.

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.