IJs

Hoe smaakt gezond schepijs?

12 september 2019

Verschillende ijsproducenten zoals Alpro, Oppo en Breyers, bieden 'gezond' ijs aan. Dit light-ijs zit niet alleen in een kleinere verpakking. Ook bevat het volgens de producenten minder suiker bevat, meer proteïne of minde calorieën. Maar wat betekent dit voor de smaak? 

Voor het gezonde ijs worden de standaard ingrediënten van ijs zoals room en suiker vervangen door alternatieven, zoals magere melk, plantaardige zuivelvervangers, alternatieve zoetstoffen en extra eiwit. Verder zit er veel lucht in.

Het AD laat zeven soorten 'gezond' ijs keuren door een jury die bestaat uit tv-kok Mathijs Vrieze, culinair ondernemer Susan Aretz en Meester Patissier Hidde de Brabander. Het ijs is inderdaad gezonder dan normaal ijs, maar over de smaak zijn ze niet te spreken. Het lage vet en suiker-gehalte komt, zoals de drie van te voren al aangaven, de smaak niet ten goede. 

Dat is ook terug te zien in de cijfers. Oppo scoort het beste met een 6+. En ook Ben & Jerry's moo-phoria, Alpro en Breyers halen een krappe voldoende. Professor Grunschnabel, Halo Top en Perfect World krijgen een onvoldoende van de jury.

Bron: AD

Altijd op de hoogte blijven?