Hidde de Brabander en Tim Kan nieuwe ambassadeurs van FIA

FIA

Foto Hidde de Brabander: Remko Kraaijeveld
Foto Tim Kan: Aldwin van Krimpen/Jeff Leung

De Food Innovation Academy (FIA) benoemt Meester Patissier Hidde de Brabander (links) en chef en culinair adviseur Tim Kan (rechts) tot food-ambassadeurs. Ze gaan de Vlaardingse academie helpen het imago van ijs(patisserie) en Aziatisch koken te promoten.

Samenwerkingsverband FIA biedt vakopleidingen in food, is een kennis- en innovatiecentrum en doet dienst als ontmoetingsplek voor ondernemers, relaties en studenten. 

De Brabander en Kan gaan onder meer masterclasses organiseren rondom ijs, patisserie en de Aziatische keukens, bedoeld voor foodprofessionals, studenten en andere geïnteresseerden. De lessen worden in februari en maart online uitgezonden via de kanalen van FIA. De academie hoopt de deelnemers creatief te stimuleren, te inspireren, te enthousiasmeren en te scholen op het gebied van patisserie, ambachtelijke ijsbereiding, chocolade en de Aziatische keuken, aldus het persbericht van FIA. Daarnaast zijn De Brabander en Kan betrokken bij andere FIA-events, zoals Kennis Cafés en Smaak Cafés, en de socials.

hidde de brabander

Hidde de Brabander kun je kennen van televisieprogramma's als 24Kitchen en Koffietijd en van de vakboeken die hij schrijft, zoals Patisserie en Chocolaterie en het binnenkort te verschijnen Glacerie. Sinds 2018 is De Brabander Meester Patissier, de hoogst haalbare titel als bakker in Nederland.

Tim Kan

Tim Kan is chef en specialist in de diverse Chinese keukens. Hij groeide op in de keuken van het Chinese restaurant dat zijn ouders, afkomstig uit Hongkong en de Chinese stad Shenzen, runden in Schiedam. Kan wil Nederland nader kennis laten maken met de enorme diversiteit aan smaken en bijzondere gerechten uit China. Als culinair adviseur is hij bovendien verbonden aan meerdere organisaties en geldt hij als dé grondlegger van de Chinese keuken in het mbo-onderwijs.

Lees ook
Pure inspiratie vinden

Pure inspiratie vinden

Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen die ik tijdens een interview over het vak krijg: wat zijn de trends die voor dit jaar of komend jaren gelden? Braaf geef ik altijd een antwoord, al weet ik vaak ook niet wat het precies allemaal gaat worden. Met een beetje mazzel heb ik het achteraf nog bij het rechte eind gehad.

Morning Wood

Morning Wood

Is het een van die ochtenden dat je het liefst snel terug in bed kruipt? Dit recept weerhoudt je daarvan. Dankzij de combinatie van krokante granola, ijs en druipende stroop wordt de ochtend ineens een hoogtepunt.

Dubbele special IJscentrum: drageren en grab & go chocolade

Dubbele special IJscentrum: drageren en grab & go chocolade

Het IJscentrum komt in maart met een dubbele special voor ijsbereiders, bakkers en banketbakkers. Met Drageren en Grab&Go Chocolade kunnen deze ondernemers hun omzet een flinke boost geven.