Hidde de Brabander en Tim Kan nieuwe ambassadeurs van FIA

FIA

Foto Hidde de Brabander: Remko Kraaijeveld
Foto Tim Kan: Aldwin van Krimpen/Jeff Leung

De Food Innovation Academy (FIA) benoemt Meester Patissier Hidde de Brabander (links) en chef en culinair adviseur Tim Kan (rechts) tot food-ambassadeurs. Ze gaan de Vlaardingse academie helpen het imago van ijs(patisserie) en Aziatisch koken te promoten.

Samenwerkingsverband FIA biedt vakopleidingen in food, is een kennis- en innovatiecentrum en doet dienst als ontmoetingsplek voor ondernemers, relaties en studenten. 

De Brabander en Kan gaan onder meer masterclasses organiseren rondom ijs, patisserie en de Aziatische keukens, bedoeld voor foodprofessionals, studenten en andere geïnteresseerden. De lessen worden in februari en maart online uitgezonden via de kanalen van FIA. De academie hoopt de deelnemers creatief te stimuleren, te inspireren, te enthousiasmeren en te scholen op het gebied van patisserie, ambachtelijke ijsbereiding, chocolade en de Aziatische keuken, aldus het persbericht van FIA. Daarnaast zijn De Brabander en Kan betrokken bij andere FIA-events, zoals Kennis Cafés en Smaak Cafés, en de socials.

hidde de brabander

Hidde de Brabander kun je kennen van televisieprogramma's als 24Kitchen en Koffietijd en van de vakboeken die hij schrijft, zoals Patisserie en Chocolaterie en het binnenkort te verschijnen Glacerie. Sinds 2018 is De Brabander Meester Patissier, de hoogst haalbare titel als bakker in Nederland.

Tim Kan

Tim Kan is chef en specialist in de diverse Chinese keukens. Hij groeide op in de keuken van het Chinese restaurant dat zijn ouders, afkomstig uit Hongkong en de Chinese stad Shenzen, runden in Schiedam. Kan wil Nederland nader kennis laten maken met de enorme diversiteit aan smaken en bijzondere gerechten uit China. Als culinair adviseur is hij bovendien verbonden aan meerdere organisaties en geldt hij als dé grondlegger van de Chinese keuken in het mbo-onderwijs.

Lees ook
FIA organiseert online kenniscafé over smaak en gezondheid

FIA organiseert online kenniscafé over smaak en gezondheid

Dinsdag 9 maart organiseert de Food Innovation Academy (FIA) het online kenniscafé VIA FIA met de titel Over smaak en gezondheid valt (niet) te twisten. De sprekers zijn topkok Peter Klosse en meester patissier Hidde de Brabander.

L’ÂGE D’OR - Chocolade-ijs met goldchocolade als basis

L’ÂGE D’OR - Chocolade-ijs met goldchocolade als basis

Hidde de Brabander deelt dit recept L’ÂGE D’OR - Chocolade-ijs met goldchocolade als basis uit zijn nieuwe boek Glacerie met de lezers van Vakblad IJs! Lees ook het interview met Hidde in Vakblad IJs 53-2021.

Leesbare diepgang in Glacerie

Leesbare diepgang in Glacerie

Het kon niet uitblijven; deel drie van de serie boeken van Hidde de Brabander heet Glacerie. Hij had altijd al interesse in ijs, maar sinds zijn aanstelling bij het IJscentrum heeft zijn kennis een vlucht genomen. “Hoe meer kennis, hoe meer respect en waardering voor kwaliteit.”