Het grote ijsboek

cover Het grote ijsboek - 550x660

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55  stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.

Het grote ijsboek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken en verschijnt naast het Nederlands ook in het Frans. Aan bod komen onder meer: sorbet, speciale ijssoorten (zonder toegevoegde suikers, vegan, olijfolie-ijs, …), ijsparfait, ijsmousse, ijssoufflé, granité en waterijsjes, sauzen, koekjes en taartbodems.

Het boek bevat meer dan 80 recepten, waaronder cookie dough-ijs, ijs met olijfolie, rode vruchtensorbet, kriekbiersorbet, kleurrijke frisco's en veganistische ijstaart.

Dossiers
Lees ook
IJs in de media - mei 2022

IJs in de media - mei 2022

Nieuwe ijssalons, meer betalen voor een ijsje vanwege hoge energie en grondstofprijzen en ijs gemaakt van waterbuffelmelk. Wat lazen we afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.