Het grote ijsboek

cover Het grote ijsboek - 550x660

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55  stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.

Het grote ijsboek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken en verschijnt naast het Nederlands ook in het Frans. Aan bod komen onder meer: sorbet, speciale ijssoorten (zonder toegevoegde suikers, vegan, olijfolie-ijs, …), ijsparfait, ijsmousse, ijssoufflé, granité en waterijsjes, sauzen, koekjes en taartbodems.

Het boek bevat meer dan 80 recepten, waaronder cookie dough-ijs, ijs met olijfolie, rode vruchtensorbet, kriekbiersorbet, kleurrijke frisco's en veganistische ijstaart.

Dossiers
Lees ook
Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur

Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur

Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur is een heerlijk boek voor iedereen die van Nederlandse geschiedenis, eten en tijdschriften houdt. Ik val in alle categorieën, maar de eerste twee zijn het belangrijkst.

‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem

‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem

Rolf Mulder komt na 10 jaar met een herziene, uitgebreidere uitgave van zijn boek ‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem. Over de bekende stripfiguur Olivier B. Bommel en de kunst van het leidinggeven. Wie de stijl van Bommel weet toe te passen heeft volgens Mulder de routekaart in handen naar echt leiderschap.

Op zoek naar alternatieve lepeltjes

Op zoek naar alternatieve lepeltjes

Op Sigep gingen we op zoek naar alternatieve lepeltjes. Het blijkt een lastige queeste, want in Italië is nog volop plastic verkrijgbaar.