Het grootste ijsontbijt van Nederland

Gouden IJsspatel 2018

Tijdens de wedstrijd om De Gouden IJsspatel op 12 maart organiseert de wedstrijdcommissie in samenwerking met het Gilde van Meesterijsbereiders het grootste ijsontbijt van Nederland. Iedereen kan aanschuiven om de optimale ijsbeleving te krijgen die tijdens de wedstrijden centraal staat.

De wedstrijdsmaak van dit jaar is koffie-roomijs. De strijd om de Gouden IJsspatel vindt plaats tijdens Bakkersvak 2019 in Gorinchem. 

Tijdens Bakkersvak wordt een doorkijk gegeven naar de compleet nieuwe opzet voor de wedstrijden van 2020, maar dit voorjaar kunt u al kennismaken met één van de nieuwe elementen hiervan.

Inschrijven voor deze wedstrijd kan nog tot 1 maart op de website van het Ambachtelijk IJscentrum. Het inschrijfgeld voor leden van het Ambachtelijk IJscentrum  is € 50,- excl. btw per inzending verschuldigd. Voor niet leden is dit € 75,- excl. btw per deelname.

Lees ook
Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Je hebt in een ijssalon met een groot aantal dingen rekening te houden. Is de inrichting van de ijssalon aantrekkelijk voor klanten? Zijn er genoeg lekkere en opvallende smaken te krijgen? Komen er wel genoeg klanten naar de ijssalon? Er zijn echter ook meerdere praktische zaken die belangrijk zijn. Daaronder: wat is de ideale temperatuur in een ijssalon?...

Hoe smaakt gezond schepijs?

Hoe smaakt gezond schepijs?

Verschillende ijsproducenten zoals Alpro, Oppo en Breyers, bieden 'gezond' ijs aan. Dit light-ijs zit niet alleen in een kleinere verpakking. Ook bevat het volgens de producenten minder suiker bevat, meer proteïne of minde calorieën. Het AD laat de smaak van dit ijs keuren door jury.

Events van het IJscentrum

Events van het IJscentrum

De events van het Ambachtelijk IJscentrum komen steeds dichterbij! Op dinsdag 17 september vindt Ice This Day plaats. En op dinsdag 12 november is het weer tijd voor de Algemene Leden Vergadering.