Het grootste IJsontbijt van Nederland

grootste ijsontbijt van Nederland_Persbericht

Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de Evenementenhal
Gorinchem.

De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum. 

Het grootste IJsontbijt vindt plaats tijdens de wedstrijd om de “Gouden IJsspatel 2019”, die ook wordt gehouden op dinsdag 12 maart. Meer dan 70 ambachtelijke ijsbereiders uit heel Nederland strijden om deze prestigieuze titel. De smaak die zij dit jaar maken is koffie-roomijs. Deze dag dienen de ijsbereiders hun koffie-roomijs aan te leveren, waarna een deskundige jury het ijs beoordeelt. Aan het eind van de dag word bekend wie “De Gouden IJsspatel-2019” wint.

Na afloop van het ontbijt kunnen de bezoekers het IJsplein en de bakkersbeurs bezoeken. Op het IJsplein zijn ambachtelijke ijsmakers te vinden met de nieuwste trends, zoals vegan ijs en ijs zonder kunstmatige kleur en smaakstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vruchtenijs met 40% minder suiker en meer fruit!

Wilt u mee ontbijten? Neem dan contact op met Theo Clevers van de wedstrijdcommissie.

Lees ook
Pop-up Vegan ijssalon Van Leeuwen

Pop-up Vegan ijssalon Van Leeuwen

IJsmerk Van Leeuwen opent een pop-up vegan ijssalon in de JuiceBrothers kiosk aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam. De twee ondernemingen werken sinds 2017 samen.

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Met Beko naar Sigep 2020

Met Beko naar Sigep 2020

De beurs Sigep is een begrip in de ijswereld. Ieder jaar trekken ijsbereiders naar deze grootste ijsbeurs ter wereld in Rimini voor de laatste trends en ontwikkelingen. Ook kan er veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie worden opgedaan. Beko organiseert een reis naar deze beurs.