Het grootste IJsontbijt van Nederland

grootste ijsontbijt van Nederland_Persbericht

Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de Evenementenhal
Gorinchem.

De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum. 

Het grootste IJsontbijt vindt plaats tijdens de wedstrijd om de “Gouden IJsspatel 2019”, die ook wordt gehouden op dinsdag 12 maart. Meer dan 70 ambachtelijke ijsbereiders uit heel Nederland strijden om deze prestigieuze titel. De smaak die zij dit jaar maken is koffie-roomijs. Deze dag dienen de ijsbereiders hun koffie-roomijs aan te leveren, waarna een deskundige jury het ijs beoordeelt. Aan het eind van de dag word bekend wie “De Gouden IJsspatel-2019” wint.

Na afloop van het ontbijt kunnen de bezoekers het IJsplein en de bakkersbeurs bezoeken. Op het IJsplein zijn ambachtelijke ijsmakers te vinden met de nieuwste trends, zoals vegan ijs en ijs zonder kunstmatige kleur en smaakstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vruchtenijs met 40% minder suiker en meer fruit!

Wilt u mee ontbijten? Neem dan contact op met Theo Clevers van de wedstrijdcommissie.

Lees ook
IJs van Bakker van Helden

IJs van Bakker van Helden

Bakker van Helden is al bijna zestig jaar gevestigd in Middelharnis. Door continue in te spelen op de wensen van de klant doen Peter en Selma van Helden goede zaken op het dunbevolkte eiland Goeree-Overflakkee. “Jongeren kopen geen gebak, wel ijs.”

De ijsstrends in Italië

De ijsstrends in Italië

In Italië is het volop zomer. De organisatie van SIGEP, de bekende ijsbeurs in Italië, zet daarom de laatste trends in op een rijtje. Wat gebeurt er op ijsgebied in Rimini?

Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

In 2020 vindt tijdens Sigep de negende editie van de Coppa del Mondo della Gelateria, de Gelato World Cup, plaats. De organisatie maakte onlangs bekend welke landen deelnemen aan deze editie van de wedstrijd.