Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de Evenementenhal
Gorinchem.

De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum. 

Het grootste IJsontbijt vindt plaats tijdens de wedstrijd om de “Gouden IJsspatel 2019”, die ook wordt gehouden op dinsdag 12 maart. Meer dan 70 ambachtelijke ijsbereiders uit heel Nederland strijden om deze prestigieuze titel. De smaak die zij dit jaar maken is koffie-roomijs. Deze dag dienen de ijsbereiders hun koffie-roomijs aan te leveren, waarna een deskundige jury het ijs beoordeelt. Aan het eind van de dag word bekend wie “De Gouden IJsspatel-2019” wint.

Na afloop van het ontbijt kunnen de bezoekers het IJsplein en de bakkersbeurs bezoeken. Op het IJsplein zijn ambachtelijke ijsmakers te vinden met de nieuwste trends, zoals vegan ijs en ijs zonder kunstmatige kleur en smaakstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vruchtenijs met 40% minder suiker en meer fruit!

Wilt u mee ontbijten? Neem dan contact op met Theo Clevers van de wedstrijdcommissie.

Altijd op de hoogte blijven?