Het grootste IJsontbijt van Nederland

grootste ijsontbijt van Nederland_Persbericht

Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de Evenementenhal
Gorinchem.

De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum. 

Het grootste IJsontbijt vindt plaats tijdens de wedstrijd om de “Gouden IJsspatel 2019”, die ook wordt gehouden op dinsdag 12 maart. Meer dan 70 ambachtelijke ijsbereiders uit heel Nederland strijden om deze prestigieuze titel. De smaak die zij dit jaar maken is koffie-roomijs. Deze dag dienen de ijsbereiders hun koffie-roomijs aan te leveren, waarna een deskundige jury het ijs beoordeelt. Aan het eind van de dag word bekend wie “De Gouden IJsspatel-2019” wint.

Na afloop van het ontbijt kunnen de bezoekers het IJsplein en de bakkersbeurs bezoeken. Op het IJsplein zijn ambachtelijke ijsmakers te vinden met de nieuwste trends, zoals vegan ijs en ijs zonder kunstmatige kleur en smaakstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vruchtenijs met 40% minder suiker en meer fruit!

Wilt u mee ontbijten? Neem dan contact op met Theo Clevers van de wedstrijdcommissie.

Lees ook
Het grootste ijsontbijt van Nederland

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Tijdens de wedstrijd om De Gouden IJsspatel op 12 maart organiseert de wedstrijdcommissie in samenwerking met het Gilde van Meesterijsbereiders het grootste ijsontbijt van Nederland. Iedereen kan aanschuiven om de optimale ijsbeleving te krijgen die tijdens de wedstrijden centraal staat. De wedstrijdsmaak van dit jaar is koffie-roomijs. De strijd...

Sfeerimpressie IJsVak-Beurs 2016

Sfeerimpressie IJsVak-Beurs 2016

Op 2 en 3 februari vond de IJsVak-Beurs 2016 plaats in Markant in Uden. Twee dagen vormde de beurs het hart van de sector met een uitgebreid aanbod van exposanten, de IJsVak-Wedstrijden rond de wedstrijdsmaak Malaga en met diverse interessante workshops. Zo sprak onder meer Meneer Reimers over gastvrijheid. Lees er alles over in editie 1-2016 van vakblad...

PreGel nodigt ijsbranche uit bij opening trainingscentrum

PreGel nodigt ijsbranche uit bij opening trainingscentrum

GELDROP – PreGel, specialist in het leveren van grondstoffen voor onder meer ambachtelijk ijs, opent in september de deuren van een eigen trainingscentrum in Nederland. Het centrum komt in Geldrop en wordt ondergebracht in het nieuwe kantoor annex magazijn van de firma. De opening van de eerste eigen PreGel-vestiging in Nederland vindt op 15 en 16 september...