Het grootste ijsontbijt van Nederland

Gouden IJsspatel 2018

Tijdens de wedstrijd om De Gouden IJsspatel op 12 maart organiseert de wedstrijdcommissie in samenwerking met het Gilde van Meesterijsbereiders het grootste ijsontbijt van Nederland. Iedereen kan aanschuiven om de optimale ijsbeleving te krijgen die tijdens de wedstrijden centraal staat.

De wedstrijdsmaak van dit jaar is koffie-roomijs. De strijd om de Gouden IJsspatel vindt plaats tijdens Bakkersvak 2019 in Gorinchem. 

Tijdens Bakkersvak wordt een doorkijk gegeven naar de compleet nieuwe opzet voor de wedstrijden van 2020, maar dit voorjaar kunt u al kennismaken met één van de nieuwe elementen hiervan.

Inschrijven voor deze wedstrijd kan nog tot 1 maart op de website van het Ambachtelijk IJscentrum. Het inschrijfgeld voor leden van het Ambachtelijk IJscentrum  is € 50,- excl. btw per inzending verschuldigd. Voor niet leden is dit € 75,- excl. btw per deelname.

Lees ook
‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever, bijzonderder...

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

Ananas Kurkuma ijs

Ananas Kurkuma ijs

Een puur recept, met een frisse bite van ananas en een lekkere dosis kurkuma. Maak als ambachtelijke ijsbereider gebruik van pure smaken. IJs met kruiden en specerijen brengen verrassende sensaties, je weet niet wat je proeft! Kurkuma is een van de trendy kruiden van onze smaakmaker John en kon dus niet ontbreken in onze receptenreeks.