Hans Kennis: 25e jubileum Meesterijsbereider

Hans Kennis 25e jubileum Meesterijsbereider 27-09-2022

IJsbereider Hans Kennis vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum als Meesterijsbereider. Hij werd verrast met een feest. Tijdens dit feest kreeg hij van Teun Loonen namens het Ambachtelijk IJscentrum de SVH-oorkonde “25 jaar Meesterijsbereider” uitgereikt. Ook kreeg hij van Mark van Gaal namens het Gilde van Meesterijsbereiders een speciale “gilde van Meesterijsbereiders” koksbuis.

“Ik vind het gewoon geweldig. Het is mij omgevlogen. Een mooie tijd die ik zo weer over zou doen” dit is wat Hans Kennis antwoorde op de vraag wat hij ervan vindt dat hij al 25 jaar Meesterijsbereider is. Hij is begonnen met de verkoop van machines en heeft zijn loopbaan vervolgt als ijsbereider en zich ontwikkelt tot Meesterijsbereider.

Het leukste aan zijn baan vindt hij dat je nooit bent uitgeleerd. “Je creëert nieuwe gedachten door contacten die je opdoet”.  Hij werkt dan ook graag samen met onder andere restaurants om nieuwe smaken te ontwikkelen. Zo had hij laatst bacon roomijs gemaakt in samenwerking met een restaurant. Ook vindt hij het effect dat zijn werk heeft op anderen fijn: “Als je een ander blij ziet dan krijg je toch een kik dat je dat hebt gedaan”.

Hans Kennis heeft een speciaal ijs ontwikkeld voor het jubileum die hij bekend maakte op het feest. Het jubileumijs is ijs van lychee met witte chocolade, framboos & crumble. Het ijs is nu nog tijdelijk verkrijgbaar en zal ook weer terugkeren in het voorjaar.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Huberts IJs bestaat 100 jaar

Huberts IJs bestaat 100 jaar

Huberts IJs in Meppel bestaat 100 jaar. Het begon in 1922 met een klein ijsfabriekje in Molenstraat opgericht door Jan en Trui Huberts. In eerste instantie werd het ijs verkocht uit een ijskar, maar de onderneming groeide uit tot een ijssalon en brasserie in het centrum van Meppel.

De werking van dierlijke en plantaardige eiwitten

De werking van dierlijke en plantaardige eiwitten

Melkeiwitten geven smaak, structuur en body aan je ijs. Plantaardige eiwitten zijn in opkomst, ook ijsbereiders zijn er mee bezig. Als je elke dag vers ijs draait en het dezelfde dag verkoopt, kan een mix zonder eiwitten een alternatief zijn. Wat zijn eiwitten eigenlijk en welke functie hebben ze?

‘IJs blijkt crisisbestendig’

‘IJs blijkt crisisbestendig’

Sturen op cijfers. Voor Gijs van Dijk van ’t IJshuys in Heusden is het als ondernemer dagelijkse kost. Deze kersverse voorzitter van de Verenigde Ondernemers Club (VOC) van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum (VAIJ) wil dit ijsseizoen meer marge behalen met zijn coupes. Daarnaast gaat hij ambachtelijk softijs verkopen, in navolging van collega’s uit...