Hans Kennis: 25e jubileum Meesterijsbereider

Hans Kennis 25e jubileum Meesterijsbereider 27-09-2022

IJsbereider Hans Kennis vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum als Meesterijsbereider. Hij werd verrast met een feest. Tijdens dit feest kreeg hij van Teun Loonen namens het Ambachtelijk IJscentrum de SVH-oorkonde “25 jaar Meesterijsbereider” uitgereikt. Ook kreeg hij van Mark van Gaal namens het Gilde van Meesterijsbereiders een speciale “gilde van Meesterijsbereiders” koksbuis.

“Ik vind het gewoon geweldig. Het is mij omgevlogen. Een mooie tijd die ik zo weer over zou doen” dit is wat Hans Kennis antwoorde op de vraag wat hij ervan vindt dat hij al 25 jaar Meesterijsbereider is. Hij is begonnen met de verkoop van machines en heeft zijn loopbaan vervolgt als ijsbereider en zich ontwikkelt tot Meesterijsbereider.

Het leukste aan zijn baan vindt hij dat je nooit bent uitgeleerd. “Je creëert nieuwe gedachten door contacten die je opdoet”.  Hij werkt dan ook graag samen met onder andere restaurants om nieuwe smaken te ontwikkelen. Zo had hij laatst bacon roomijs gemaakt in samenwerking met een restaurant. Ook vindt hij het effect dat zijn werk heeft op anderen fijn: “Als je een ander blij ziet dan krijg je toch een kik dat je dat hebt gedaan”.

Hans Kennis heeft een speciaal ijs ontwikkeld voor het jubileum die hij bekend maakte op het feest. Het jubileumijs is ijs van lychee met witte chocolade, framboos & crumble. Het ijs is nu nog tijdelijk verkrijgbaar en zal ook weer terugkeren in het voorjaar.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Pure inspiratie vinden

Pure inspiratie vinden

Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen die ik tijdens een interview over het vak krijg: wat zijn de trends die voor dit jaar of komend jaren gelden? Braaf geef ik altijd een antwoord, al weet ik vaak ook niet wat het precies allemaal gaat worden. Met een beetje mazzel heb ik het achteraf nog bij het rechte eind gehad.

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.