Hans Kennis: 25e jubileum Meesterijsbereider

Hans Kennis 25e jubileum Meesterijsbereider 27-09-2022

IJsbereider Hans Kennis vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum als Meesterijsbereider. Hij werd verrast met een feest. Tijdens dit feest kreeg hij van Teun Loonen namens het Ambachtelijk IJscentrum de SVH-oorkonde “25 jaar Meesterijsbereider” uitgereikt. Ook kreeg hij van Mark van Gaal namens het Gilde van Meesterijsbereiders een speciale “gilde van Meesterijsbereiders” koksbuis.

“Ik vind het gewoon geweldig. Het is mij omgevlogen. Een mooie tijd die ik zo weer over zou doen” dit is wat Hans Kennis antwoorde op de vraag wat hij ervan vindt dat hij al 25 jaar Meesterijsbereider is. Hij is begonnen met de verkoop van machines en heeft zijn loopbaan vervolgt als ijsbereider en zich ontwikkelt tot Meesterijsbereider.

Het leukste aan zijn baan vindt hij dat je nooit bent uitgeleerd. “Je creëert nieuwe gedachten door contacten die je opdoet”.  Hij werkt dan ook graag samen met onder andere restaurants om nieuwe smaken te ontwikkelen. Zo had hij laatst bacon roomijs gemaakt in samenwerking met een restaurant. Ook vindt hij het effect dat zijn werk heeft op anderen fijn: “Als je een ander blij ziet dan krijg je toch een kik dat je dat hebt gedaan”.

Hans Kennis heeft een speciaal ijs ontwikkeld voor het jubileum die hij bekend maakte op het feest. Het jubileumijs is ijs van lychee met witte chocolade, framboos & crumble. Het ijs is nu nog tijdelijk verkrijgbaar en zal ook weer terugkeren in het voorjaar.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
IJs in de media - juli 2022

IJs in de media - juli 2022

De populariteit van ijsboerderijen, minder ijsverkoop bij warme dagen en ambachtelijk ijs uit de automaat. Wat lazen we de afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Een jaar lang mochten volgers op de socials van Nils Hendrikse en Bas van Haaren verlekkerd toekijken. De fotograaf ging los met droogijs, bevroren baarden en paarse bloemkool. Wat waren ze van plan? Het resultaat viel begin juni op de mat: het boek -12°C Gelato.

Banoffee Alaska - Recept Vakblad IJs  van IJswinkel.nl / Gelato Solutions

Banoffee Alaska - Recept Vakblad IJs van IJswinkel.nl / Gelato Solutions

In dit recept combineren we deze al superlekkere smaak met de Baked Alaska. Een Baked Alaska wordt ook wel Bombe Alaska of Omelette Siberienne genoemd. Het bestaat uit cake, ijs en opgeklopt eiwit.