Haagse werkzoekenden aan de slag als mobiele ijsverkoper

6 juni 2016

DEN HAAG - Tien Haagse werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan deze zomer dankzij een werkakkoord tussen de gemeente Den Haag en Unilever als mobiele ijsverkoper aan de slag. Hun aanstelling is onderdeel van een werkakkoord dat vrijdag 3 juni is afgesloten in het Haagse stadhuis. Unilever begeleidt de ijsverkopers de komende maanden intensief bij hun professionele ontwikkeling zodat zij na afloop van het contract meer kans hebben op duurzaam werk.

Duurzame groei

Voor Unilever is de samenwerking een voorbeeld van duurzame groei. Martine Zeegers, vice president HR Benelux van Unilever:  “IJs verkopen en tegelijkertijd sociale impact verhogen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die steun te geven die ze nodig hebben, dat is waar we het voor doen.”

Wethouder Rabin Baldewsingh (SZW) is blij met het nieuwe werkakkoord: ‘Hiermee laten we zien dat werkakkoorden voor kleine en grote bedrijven mogelijk zijn. Samen kunnen we veel voor elkaar én een ander betekenen en daarmee een verschil maken voor mensen die heel graag weer aan het werk willen.”

Week van de arbeid

De ondertekening van het werkakkoord met Unilever is één van de laatste evenementen van de Week van de arbeid, die tot doel heeft de werkgelegenheid in de stad een extra impuls te geven. Meer informatie: Facebook en denhaag.nl/weekvandearbeid.

Altijd op de hoogte blijven?