Grootste chocoladeverkooppunt wint Mercuriusprijs

The Belgian Chocolate House

De jury van de Belgische Mercuriusprijs, de oudste en meest prestigieuze prijs in de handel, was unaniem lovend over The Belgian Chocolate House en riep het daarom uit tot 'winkelconcept van het jaar'. De keten, bekend van chocoladewinkels op Belgische luchthavens, bestaat pas twee jaar.

Nergens in de wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. "Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, zo’n 2,35 ton per dag, of 1,6 kilogram per minuut", zegt Etienne Defour van International Duty Free (IDF), de grootste uitbater van taxfreeshops op luchthaven Zaventem. IDF heeft plannen om The Belgian Chocolate House-concept wereldwijd uit te rollen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

De overstroming in de zomer van 2021 in Valkenburg, trof ook het bedrijf van ijsmaker Ferry Philippi. Zijn ijssalon annex bakkerij en lunchroom kwam onder water te staan. Gedreven door zijn passie voor het ijs maken, pakte Philippi vorig voorjaar de draad weer op. Met de nieuwe naam Smaakmakerij Botterweck kreeg het familiebedrijf een tweede leven.

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de...

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.