Goed teamwerk - Karin Derksen

25 april 2022 Redactie Food

Lukt het jou en je team om het beste resultaat uit de samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en zijn alle betrokkenen tevreden? Als dat niet (altijd) lukt, ben je geen uitzondering. Zowel in de praktijk als uit onderzoek blijkt dat het rendement en werkplezier in teams vaak tegenvalt.

Organisaties denken nogal eens dat het, als ze de juiste medewerkers bij elkaar brengen in een team en als die weten wat hen te doen staat, wel goed komt. En dat is dus vaak niet zo. Het boek Goed teamwerk geeft inzicht in de randvoorwaarden die nodig zijn voor goed teamwerk en je leest hoe je een goede samenwerking realiseert. Ook komt leiderschap en zelfsturend teamwerk aan bod, met extra aandacht voor ‘remote’ teamwerk: hoe realiseer je goed teamwerk als je op afstand moet samenwerken?

Goed teamwerk biedt een prima startpunt voor teams, leidinggevenden, hr-adviseurs, teamcoaches en iedereen die met teams werkt en goed teamwerk wil realiseren.

Dit boek won 19 april de OOA Boek van het Jaar Verkiezing 2022. Voor deze verkiezingen stellen organisatiedeskundigen en -adviseurs uit bijna 100 verschenen vaktitels een top 10 samen. De jury vond Goed Teamwerk het beste vakboek. "Het boek is mooi vormgegeven en voorzien van handige hulpmiddelen. Erg verhelderend dat de auteur in een vlotte bondige stijl de belangrijkste zaken nog een keer op een rijtje zet, aanvult met eigen werk en onderbouwt met wetenschappelijk onderzoek."

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?