Gezocht: Belgisch en Nederlands IJSkampioen

GelatoFestival_Challenge

Heb jij de beste ijssmaak van de Lage Landen en wil je Nederland of België vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap? Schrijf je dan nu in voor de Gelato Festival Challenge.

Wie kronen zich tot kersverse Kampioen IJsbereiding van België en Nederland? Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat tijdens de Gelato Festival Challenge op zoek naar het lekkerste ijs van de Lage Landen. De Belgische kandidaten kunnen zich nog tot 4 februari inschrijven voor de competitie die plaatsvindt op 20 februari in de Gelato University Benelux in Zandhoven. Nederlanders die mee willen strijden om de titel hebben nog tot 18 februari om zich in te schrijven voor de strijd op 5 maart op de IJSvak tijdens Bakkersvak in Gorinchem. De kampioenen én de nummers twee winnen meteen ook een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 en daarna mogelijk het Wereldkampioenschap in 2021.

Successen uit het verleden

De Gelato Festival Challenge is een officieuze wedstrijd waar de winnaars van landen van over heel de wereld strijden voor de wereldtitel. Oftewel dé bekroning voor de beste ijssmaak ter wereld. Eerdere finales vonden onder meer plaats in Rome, Berlijn, Dubai, Melbourne, Tokyo en Chicago. Goud ging in 2017 voor België naar Sander Tobback (L’Origien, Kampenhout) en in Nederland naar Arjan Nijenhuis (Nijenhuisijs, Lemele). De 'zilveren' Nederlander Erik Kuiper (De ijskuip, Denekamp) gooide afgelopen zomer de hoogste ogen en werd in Bologna Europees Kampioen met zijn Honing-Yoghurt-IJs met frambozen en walnoten. Tijdens de daaropvolgende Grand Worldtour (het ‘Wereldkampioenschap ijs maken’) in september ontving hij een eervolle vermelding.

Maak jij het lekkerste ijs en wil je dat bewijzen in een rechtstreeks duel met andere ijsbereiders? Schrijf je dan nu in.

Lees ook
Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Professionals strijden om de titel van Nederlands ijskampioen tijdens de Gelato Festival Challenge op 7 februari in het Wantpaviljoen in Dordrecht.  Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat opnieuw op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland tijdens de Gelato Festival Challenge. De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands...

IJscentrum levert jury voor Gelato Festival Challenge

IJscentrum levert jury voor Gelato Festival Challenge

De organisatie van de Gelato Festival Challenge heeft ook dit jaar weer gevraagd of het IJscentrum de jury wil samenstellen voor de Nederlandse editie van deze wedstrijd. De Gelato Festival Challenge vindt dit jaar plaats op 7 februari in het Wantijpaviljoen in Dordrecht. Jacques Vos, Manager IJscentrum-Kennis: “De wedstrijdervaring die...

Eenvoud sorbet zorgt voor winst Gelato Festival Challenge

Eenvoud sorbet zorgt voor winst Gelato Festival Challenge

Tijdens de Horeca Expo in België vindt jaarlijks de Gelato Festival Challenge, initiatief van de Carpigiani Gelato University, plaats. Rob Proost van ijssalon Barijs uit Lichtaart won deze wedstrijd. Aan de Gelato Festival Challenge deden 27 ijsbereiders mee. De jury beoordeelde het ijs van alle deelnemers op smaakcombinatie, presentatie en opmaak,...