Gezocht: Belgisch en Nederlands IJSkampioen

1 februari 2018

Heb jij de beste ijssmaak van de Lage Landen en wil je Nederland of België vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap? Schrijf je dan nu in voor de Gelato Festival Challenge.

Wie kronen zich tot kersverse Kampioen IJsbereiding van België en Nederland? Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat tijdens de Gelato Festival Challenge op zoek naar het lekkerste ijs van de Lage Landen. De Belgische kandidaten kunnen zich nog tot 4 februari inschrijven voor de competitie die plaatsvindt op 20 februari in de Gelato University Benelux in Zandhoven. Nederlanders die mee willen strijden om de titel hebben nog tot 18 februari om zich in te schrijven voor de strijd op 5 maart op de IJSvak tijdens Bakkersvak in Gorinchem. De kampioenen én de nummers twee winnen meteen ook een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 en daarna mogelijk het Wereldkampioenschap in 2021.

Successen uit het verleden

De Gelato Festival Challenge is een officieuze wedstrijd waar de winnaars van landen van over heel de wereld strijden voor de wereldtitel. Oftewel dé bekroning voor de beste ijssmaak ter wereld. Eerdere finales vonden onder meer plaats in Rome, Berlijn, Dubai, Melbourne, Tokyo en Chicago. Goud ging in 2017 voor België naar Sander Tobback (L’Origien, Kampenhout) en in Nederland naar Arjan Nijenhuis (Nijenhuisijs, Lemele). De 'zilveren' Nederlander Erik Kuiper (De ijskuip, Denekamp) gooide afgelopen zomer de hoogste ogen en werd in Bologna Europees Kampioen met zijn Honing-Yoghurt-IJs met frambozen en walnoten. Tijdens de daaropvolgende Grand Worldtour (het ‘Wereldkampioenschap ijs maken’) in september ontving hij een eervolle vermelding.

Maak jij het lekkerste ijs en wil je dat bewijzen in een rechtstreeks duel met andere ijsbereiders? Schrijf je dan nu in.

Altijd op de hoogte blijven?