Genomineerden titel ‘Beste IJssalon van 2018’ bekend

IJScreatie

Tijdens het IJsVak-Event op 6 februari vonden ook de IJsVakwedstrijden plaats. Op de dag zelf was de strijd om de Gouden IJscreatie. Steff Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert won deze prijs. De Gouden IJsspatel ging naar Mariëlle Meulendijks van ’t IJshofje uit Meijel. Daarnaast werden de nominaties voor de ‘Beste IJssalon van 2018’ bekend gemaakt.

IJsVak-Wedstrijden

Gedurende de dag maakten en presenteerden de zeventien deelnemers van de wedstrijd om De Gouden IJscreatie hun creaties aan de vakjury. Het wedstrijdijs van De Gouden IJsspatel (bosbessen sorbetijs) moest onderdeel zijn van de creatie. De vakjury bestond uit een gemêleerd gezelschap van vakspecialisten, Meester IJsbereiders, consumenten en foodfanaten. Ook was er dit jaar weer een kinderjury aanwezig de bestond uit drie kinderen tussen de leeftijd van 8 en 10.

Winnaars

Om 16.15 uur vond de prijsuitreiking plaats. Naast de Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie waren er ook Beste Nieuwkomer, de prijs van de Kinderjury en de Design Innovation Award

Gouden IJsspatel

 • 1. Mariëlle Meulendijks, ’t IJshofje, Meijel
 • 2. Jeroen Pohlman, Wijs Ambachtelijk IJs, Gendt
 • 3. Jan Nagelkerke, Maddey’s, Roosendaal

Gouden IJscreatie

 • 1. Steff Janssen, IJssalon Florence, Nederweert
 • 2. Caroline Kooij, IJssalon De Hoop, Blaricum
 • 3. Kay Lommen, IJssalon Clevers, Grubbenvorst

Eerste prijs Kinderjury

 • Kay Lommen, IJssalon Clevers, Grubbenvorst

Beste nieuwkomer

 • Steff Janssen, IJssalon Florence, Nederweert

Design Innovation Award

 • Caroline Kooij, IJssalon De Hoop, Blaricum

Genomineerden ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’

De deelnemers van die zowel om de titel van de Gouden IJsspatel én Gouden IJscreatie streden, konden ook kans maken op de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’. De behaalde scores in de twee wedstrijden werden opgeteld en bepaalden de vijf nominaties voor de titel ‘IJssalon van het jaar 2018’.  Dit zijn:

 • IJscafé Holland, Uden
 • Fressini IJs, Zeist
 • Maddey’s, Roosendaal
 • IJssalon Clevers, Grubbenvorst
 • IJssalon Florence, Nederweert

Nu de vijf nominaties voor de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ bekend zijn, kan de strijd beginnen. De komende maand krijgen zij bezoek van een mystery guest, en van een gecertificeerd inspectiebureau dat hun bedrijf gaat beoordelen op de toepassing van hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie. Tijdens de internationale dag van het ijs op vrijdag 24 maart wordt de ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ bekend gemaakt.

Lees ook
Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Met een ijscoupe geïnspireerd op Japanse kersenbloesem won Intelligentia Taste Rooms uit Eindhoven de Gouden IJscreatie 2020. Wat maakt deze zaak op Strijp S, die is genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020, zo bijzonder?

Organisatie IJssalon van het Jaar past nominatieronde aan

Organisatie IJssalon van het Jaar past nominatieronde aan

Tussen 15 maart en eind mei zou voor de zes genomineerde ijssalons voor de titel IJssalon van het Jaar een spannende tijd aanbreken. Met een hygiëne-audit en het bezoek van mystery guests. Maar door de maatregelen die het kabinet nu neemt om het nieuwe coronavirus COVID-19 in te dammen, wordt de controleperiode verkort én aangepast.

Drie dagen ijs-spiratie

Drie dagen ijs-spiratie

De ijssector blijft groeien. Misschien iets minder dan voorheen, maar desondanks groei. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Een podium voor ijsspecialisten mocht daarom op Bakkersvak niet ontbreken. Met drie dagen vol wedstrijden inspireerde de ijsbranche alle bezoekers.