Gelato Festival start in België

Gelato Festival Challenge 2019_foto Christiaan van Beemen

Foto: Christiaan van Beemen

De eerste Europese stop van de Gelato Festival World Masters vindt plaats in België. Op 7 februari organiseert Carpigiani Benelux in Zandhoven de eerste wedstrijd waarbij Belgische ijsbereiders zich kunnen kwalificeren voor de Europese finale.

Onder de noemer Carpigiani Challenge gaan 25 Belgische ijsmakers de strijd met een elkaar aan om een plek in de Europese finale. Zij draaien live hun ijs op de locatie in Zandhoven. Een jury van ijsbereiders, lokale chefs en food journalisten keuren het ijs. De beste drie kwalificeren zich voor de Europese finale van de Gelato Festival World Masters.

De Gelato Festival World Masters 2022-2025 wordt georganiseerd door Gelato Festival, in samenwerking met Carpigiani Gelato University en Sigep – Italian Exhibition Group. Het Gelato Festival begon in 2010 in Florence als een lokale wedstrijd, geïnspireerd door het eerste ijsrecept van Bernardo Buontalenti uit 1559. Sindsdien is de wedstrijd uitgebreid. Eerst over de rest van Italië, daarna Europa en sinds 2017 de Verenigde Staten. Aan de editie van 2017-2021 deden 3500 ijsmakers mee.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

De ijssmaak voor de volgende editie van de Gouden Spatel is bekend. Wedstrijdvoorzitter Theo Clevers maakte tijdens het IJsVak Gala op 6 maart bekend dat de deelnemers in 2024 aan de slag moeten met peren demi-ijs.

Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023

Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023

Gisteren vond de strijd om de Gouden IJscreatie plaats. Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk won deze wedstrijd met haar Mille-Tuille. Het was de eerste keer dat Hilde meedeed aan deze wedstrijd. “Om dan ook als eerste te eindigen, was echt zo niet verwacht.”