Gelato Burano draait om het concept

22 juni 2018

Friso Hennings Backer, eigenaar van Gelato Burano, gelooft niet dat in een salon de focus op huisgemaakt moet liggen. Volgens hem draait het om concepten. "Een ijssalon met ambachtelijk ijs, goede koffie en echt Italiaanse pasta en panini: dáárop richten wij ons bij Gelato Burano.” Gelato Burano heeft vestigingen in De Bilt en Utrecht.

Ondernemerschap

Ondernemer Friso Hennings Backer staat niet zelf in de ijskeuken of in zijn salon. Het ondernemerschap gaat volgens hem om de ontwikkeling van het hele concept en niet om de dagelijkse uitvoering of het constant in de winkel staan. Dat laat hij over aan zijn personeel. Ook het ijs maakt hij niet zelf. Dat wordt gemaakt bij Pavan uit Alphen aan den Rijn en door de Italiaanse familie Granucci uit Apeldoorn.

De salon serveert het hele jaar ijs, koffie en verse pasta. Hij merkt op dat het wisselen tussen ijs en pasta per seizoen verwarrend is voor klanten. Friso biedt bewust alleen echte Italiaanse producten aan. Dus de Pasta Carbonara wordt gemaakt met ei en niet met room.

Gelato Burano

De naam Gelato Burano komt van het eiland Burano in de Lagune van Venetië. Italië komt overal terug in de salon. Er hangen foto's van Burano, de kleuren van de Italiaanse huizen komen terug in het logo van de salon. In de Utrechtse vestiging wordt ook het ijs op de Italiaanse manier bewaard, in pozzetti. Friso zegt over deze roestvrijstalen potten met deksel: "Door middel van een au-bain-marie methode wordt het ijs op een constante temperatuur gehouden. Het product wordt gekoeld door de omgeving en niet blootgesteld aan circulerende lucht. Zo droogt het ijs niet uit en blijft het van de beste kwaliteit."

Kwaliteit is belangrijk voor Friso. “Ik geloof in goede leveranciers die uitstekende kwaliteit leveren en met wie je als ondernemer in overleg kunt."

Lees meer over Friso Hennings Backer en zijn onderneming Gelato Burano in Vakblad IJs!, editie 42-april 2018. Nog geen abonnee? Sluit dan hier je abonnement af!

Altijd op de hoogte blijven?