Competitie rond ijs met biersmaak

8 november 2019

Foto: Messe Stuttgart

De grootste handelsbeurs voor ijs ten noorden van de Alpen, Gelatissimo, die begin volgend jaar (15 tot 19 januari) in Stuttgart plaatsvindt, komt met twee unieke competities.

De eerste trofee die weggegeven mag worden, is de ‘Coppa Gelatissimo’. Deelnemers aan deze competitie, de ‘Grand prix Gelatissimo’, strijden drie aaneengesloten dagen voor de beste hazelnoot-, yoghurt- en aardbeien gelato. Op de vierde en laatste dag van de beurs zullen de drie winnaars strijden om de titel met de productie van mango gelato.

Intercoppa
Op dezelfde dag, woensdag 19 januari, vindt een tweede competitie plaats waarbij de ‘Intercoppa’ weggegeven mag worden. Binnen deze competitie strijden drie ex-finalisten uit de periode 2016 tot 2018 samen met de drie finalisten van de Grand Prix 2020 om de titel. Het product dat de jury moet overtuigen, is gelato met biersmaak. De finalist met de beste bier gelato gaat er met de prijs vandoor.

Koffie en nieuwe trends
Verder zal de beurs ook in het teken staan van de huidige ontwikkelingen op het gebied van gezondheid. Naast vegan gelato, wordt er ook organische en suikervrije gelato gepresenteerd. Vanwege de samenwerking met Intergastra, zullen er ook verschillende soorten koffie, bereidingswijzen en smaakexperimenten vanuit de koffiebranche te vinden zijn op de beurs.

Altijd op de hoogte blijven?