Competitie rond ijs met biersmaak

Gelatissimo

Foto: Messe Stuttgart

De grootste handelsbeurs voor ijs ten noorden van de Alpen, Gelatissimo, die begin volgend jaar (15 tot 19 januari) in Stuttgart plaatsvindt, komt met twee unieke competities.

De eerste trofee die weggegeven mag worden, is de ‘Coppa Gelatissimo’. Deelnemers aan deze competitie, de ‘Grand prix Gelatissimo’, strijden drie aaneengesloten dagen voor de beste hazelnoot-, yoghurt- en aardbeien gelato. Op de vierde en laatste dag van de beurs zullen de drie winnaars strijden om de titel met de productie van mango gelato.

Intercoppa
Op dezelfde dag, woensdag 19 januari, vindt een tweede competitie plaats waarbij de ‘Intercoppa’ weggegeven mag worden. Binnen deze competitie strijden drie ex-finalisten uit de periode 2016 tot 2018 samen met de drie finalisten van de Grand Prix 2020 om de titel. Het product dat de jury moet overtuigen, is gelato met biersmaak. De finalist met de beste bier gelato gaat er met de prijs vandoor.

Koffie en nieuwe trends
Verder zal de beurs ook in het teken staan van de huidige ontwikkelingen op het gebied van gezondheid. Naast vegan gelato, wordt er ook organische en suikervrije gelato gepresenteerd. Vanwege de samenwerking met Intergastra, zullen er ook verschillende soorten koffie, bereidingswijzen en smaakexperimenten vanuit de koffiebranche te vinden zijn op de beurs.

Dossiers
Lees ook
Easyfairs bereidt zich voor op events in 1,5 meter-samenleving

Easyfairs bereidt zich voor op events in 1,5 meter-samenleving

Easyfairs Nederland gaat evenementen volgens de 1,5 meter-samenleving inrichten. Op deze manier wil de beursorganisator vanaf september weer evenementen kunnen laten plaatsvinden. De organisatie denkt onder andere aan ‘time slots’ voor bezoekers en een verruiming van de gehele beursindeling.

Verschillende evenementen afgelast vanwege coronavirus

Verschillende evenementen afgelast vanwege coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich over Nederland. Het aantal besmettingen neemt toe en steeds meer bedrijven kiezen ervoor om indien mogelijk hun medewerkers thuis te laten werken. Ook voor de verschillende evenementen heeft het gevolgen. Organisaties nemen het zekere voor het onzekere en kiezen er voor om hun evenement te verplaatsen of niet door te...

IJsmakers tonen het vak op Gelatissimo 2020

IJsmakers tonen het vak op Gelatissimo 2020

Op de ijsvakbeurs Gelatissimo delen professionele ijsmakers Filippo Zampieron, Federico Maronati van de Artigeniale Rovigo School en Giorgio Ballabeni van Ballabeni Icecream hun expertise delen. De vakbeurs zal plaatsvinden tussen 15 en 19 februari in Stuttgart