Competitie rond ijs met biersmaak

Gelatissimo

Foto: Messe Stuttgart

De grootste handelsbeurs voor ijs ten noorden van de Alpen, Gelatissimo, die begin volgend jaar (15 tot 19 januari) in Stuttgart plaatsvindt, komt met twee unieke competities.

De eerste trofee die weggegeven mag worden, is de ‘Coppa Gelatissimo’. Deelnemers aan deze competitie, de ‘Grand prix Gelatissimo’, strijden drie aaneengesloten dagen voor de beste hazelnoot-, yoghurt- en aardbeien gelato. Op de vierde en laatste dag van de beurs zullen de drie winnaars strijden om de titel met de productie van mango gelato.

Intercoppa
Op dezelfde dag, woensdag 19 januari, vindt een tweede competitie plaats waarbij de ‘Intercoppa’ weggegeven mag worden. Binnen deze competitie strijden drie ex-finalisten uit de periode 2016 tot 2018 samen met de drie finalisten van de Grand Prix 2020 om de titel. Het product dat de jury moet overtuigen, is gelato met biersmaak. De finalist met de beste bier gelato gaat er met de prijs vandoor.

Koffie en nieuwe trends
Verder zal de beurs ook in het teken staan van de huidige ontwikkelingen op het gebied van gezondheid. Naast vegan gelato, wordt er ook organische en suikervrije gelato gepresenteerd. Vanwege de samenwerking met Intergastra, zullen er ook verschillende soorten koffie, bereidingswijzen en smaakexperimenten vanuit de koffiebranche te vinden zijn op de beurs.

Dossiers
Lees ook
Filippo Sonego wint de Grand Prix Gelatissimo 2018

Filippo Sonego wint de Grand Prix Gelatissimo 2018

De winnaar van de Grand Prix Gelatissimo 2018 in Messe, Stuttgart is Filippo Sonego uit Baden-Baden. Hij won de titel ‘Best and Show’ en draagt deze  aan de volgende editie van Gelatissimo in 2020. Hij liet meer dan 100 deelnemers achter zich. De wedstrijden werden gehouden tijdens het evenement Gelatissimo, een grote ijsbeurs in Duitsland. De beurs...

Nieuwe hypermoderne beurshal in Evenementenhal Gorinchem

Nieuwe hypermoderne beurshal in Evenementenhal Gorinchem

Evenementenhal Gorinchem breidt uit. Op de bovenverdieping komt een tweede hypermoderne beurshal met de naam 'Next Level'. De werkzaamheden zijn enkele maanden geleden al gestart. De oplevering van de nieuwe hal is eind augustus.