Fusies, overnames, samenwerkingen en nieuwe functies 2018

27 december 2018

Heeft u kerstvakantie en eindelijk tijd om alle nieuwtjes van 2018 te lezen? Vakblad IJs geeft u een overzicht van de nieuwe functies en fusies in de IJs-sector van 2018.      

JANUARI

Slob Koudetechniek en Vink Koeltechniek fuseerden per 1 januari 2018.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/fusie-slob-koudetechniek-en-vink-koeltechniek/

Jules Peeters startte per 1 januari 2018 als Marketing Manager bij Bakeplus. Peeters nam de taken van Carolien Plevier over.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/nieuwe-marketing-manager-bakeplus/

vanaf 16 januari 2018 ging John Brouwers aan de slag als Sales Manager IJs en Food Solutions bij Bakeplus.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/nieuwe-sales-manager-ijs-en-food-solutions-bakeplus/

Koelmeubelindustrie Apeldoorn (KMI) maakte een doorstart. De firma Emondt uit Enschede nam het bedrijf over.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/edmondt-neemt-kmi-apeldoorn/

MEI

Marcel Ooijer werkt sinds 1 mei bij Fruitlife als Sales en Accountmanager. Klanten uit de Benelux kunnen bij hem terecht voor advies over de verschillende fruitproducten van Fruitlife.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/marcel-ooijer-versterkt-team-fruitlife/

JUNI

Het IJscentrum tekende samenwerkingsovereenkomsten met de firma Burgman – Cleaning & Hygienic systems en de firma Fruit Life.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/ijscentrum-verwelkomt-nieuwe-partners/

Vertegenwoordigers van Delital Foodservice en het IJscentrum ondertekenden 12 juni in Weerselo een samenwerkingsovereenkomst.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/samenwerking-delital-foodservice-en-ijscentrum/

ICB en Valmar tekenden een overeenkomst met het IJscentrum.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/samenwerking-icb-en-valmar-nederland-ijscentrum/

Lovechock B.V. nam Raw Patisserie en hun handelsmerk Ridiculously Good over. Raw Patisserie werd begin juni failliet verklaard.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/lovechock-neemt-raw-patisserie-over/

JULI

Frigomat, HSB Haaften en Laan Heiloo gingen samenwerking aan met het IJscentrum.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/nieuwe-partners-ijscentrum/

Softwareleverancier SyncForce sloot een strategische partnerovereenkomst met PS in foodservice, een centrale databank met productinformatie

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/samenwerking-syncforce-en-ps-in-foodservice/

AUGUSTUS

Gerenommeerde controlebedrijven op het gebied van hygiëne en wetgeving; Houwers Groep en  Bureau de Wit tekenden een samenwerkingsovereenkomst met het IJscentrum.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/kennis-hygiene-en-wetgeving-ijscentrum-geborgd/

Jumbo nam het populaire voedings- en receptenplatform Smulweb over. De overname van Smulweb moet de “op klantgemak en foodbeleving gerichte strategie” van Jumbo een extra impuls geven.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/jumbo-neemt-smulweb-over/

SEPTEMBER

Jacco Vonhof is met ingang van 4 september de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland geworden. De Zwolse ondernemer moet MKB-Nederland weer ‘smoel gaan geven’ in Den Haag.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/nieuwe-voorzitter-mkb-nederland-jacco-vonhof/

OKTOBER

De Nederlandse chocolademaker Dobla is 2 oktober verkocht aan IRCA, een belangrijke Europese producent van chocolade en ingrediënten voor bakkerij, banket, ijs en horeca met het hoofdkantoor in Italië.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/overname-dobla-door-italiaans-bedrijf/

DECEMBER

Bakeplus, leverancier van bakkerijgrondstoffen, neemt met ingang van 1 januari 2019 Gelato+ over. Gelato+ is een groothandel en importeur op het gebied van ijsgrondstoffen en ijssalonbenodigdheden.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/bakeplus-neemt-gelato-over/

Altijd op de hoogte blijven?