Fruit Life levert diepgevroren fruit en fruitpuree

Vakblad IJS!_Fruitlife

Werken met vers fruit is niet altijd even makkelijk omdat de kwaliteit dagelijks verschilt. Veel ijsbereiders en patissiers gebruiken daarom diepgevroren fruit en fruitpuree. Het bedrijf Fruit Life uit Babberich maakt fruitproducten zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

Fruit Life

Fruit Life is onderdeel van Van Es Foods International. “Mijn ouders runden een commissionair handelsbedrijf, waarbij ze fruit en fruitconcentraten van leveranciers op de Balkan doorverkochten aan industriële klanten in onder andere de Benelux”, vertelt huidig eigenaar en general manager Dirk van Es, die sinds 1995 in het bedrijf werkt. De band met Oost-Europa is er nog steeds. “Op de Balkan vind je heel grote oogstgebieden met een goede, lekker vettige grond. Al ons rood fruit komt van de koude grond en krijgt de tijd om te rijpen.”

Het bedrijf werkt alleen met vaste leveranciers en koopt fruit in op contractbasis. Van Es: “Onze leveranciers kennen onze kwaliteitseisen en weten precies wanneer ze het fruit moeten plukken voor de juiste zuurgraad en het beste suikergehalte."

Losrollend ingevroren

Het fruit wordt pas geplukt als het echt rijp is en zes uur na de oogst losrollend ingevroren. “Wij hebben een unieke methode ontwikkeld om fruit losrollend te verpakken, zodat je het direct kunt gebruiken en net zoveel kunt pakken als je op dat moment nodig hebt”, vertelt Van Es. In het assortiment zitten meer dan veertig fruitsoorten.

Naast losrollend ingevroren fruit verkoopt Fruit Life ruim 65 varianten fruitpuree. Van Es ziet grote mogelijkheden voor dit product.“We willen steeds minder kunstmatige smaakstoffen, maar wel volle smaken. Met onze fruitpuree kun je bijvoorbeeld ook smoothies of verse sappen maken. Een ideale aanvulling op ambachtelijk ijs, als je het mij vraagt. In de markt van desserts zie ik eveneens veel mogelijkheden, ook voor de ambachtelijke bakker."

Meer weten over Fruit Life? Lees het complete artikel in Vakblad IJs!, editie 42-2018. Nog geen abonnee? Sluit hier een abonnement af!

 
Lees ook
Marcel Ooijer versterkt team Fruitlife

Marcel Ooijer versterkt team Fruitlife

Marcel Ooijer werkt sinds 1 mei bij Fruitlife als Sales en Accountmanager. Klanten uit de Benelux kunnen bij hem terecht voor advies over de verschillende fruitproducten van Fruitlife. Ooijer heeft veel ervaring in de bakkerijsector. Hij begon zijn loopbaan bij als patissier en later chef banketbakkerij. In 1998 maakte hij de overstap naar Vipam waar...

Ice This Day 2017 was groot succes

Ice This Day 2017 was groot succes

Ice This Day vond dit jaar plaats op 25 september. Ruim 80 man bezochten deze kennisdag van het Ambachtelijk IJscentrum. Tijdens Ice This Day konden bezoekers hun kennis opfrissen en zich laten bijpraten over allerlei wetenswaardigheden. Tiny van Boekel en Wil Jansen Een van de sprekers was Tiny van Boekel, hoogleraar aan de Wageningen Universiteit....

Programma Ice this Day is bekend

Programma Ice this Day is bekend

Het programma voor Ice this Day, de jaarlijkse kennisdag van het Ambachtelijk IJscentrum is bekend. Het wordt een dag met interessante sprekers, leerzame en inspirerende workshops en voldoende tijd om te netwerken. Ice this Day vindt plaats op 25 september in de vakschool te Wageningen. Sprekers De eerste spreker op Ice this Day is Tiny van Boekel....