Frankrijk wint Gelato World Cup 2018

Francia_MAX_4955

De Coppa del Mondo della Gelateria 2018 is gewonnen door Frankrijk. Spanje en Australië gingen respectievelijk met de tweede en derde prijs naar huis.

Sigep, de grootste ijsbeurs van Europa was de afgelopen dagen het strijdtoneel voor gelato-teams uit twaalf landen. In verschillende ronden streden de teams uit Argentinië, Australië, Brazilië, Frankrijk, Japan, Korea, Marokko, Polen, Spanje, Zwitzerland, Oekraïne en de Verenigde Staten gedurende vier dagen om de prestigieuze titel.

Het Franse team werd aangevoerd door Elie J.H. Cazaussus en bestond verder uit Benoit Chervet, Christophe Domange, Jean-Thomas Scheider en Rémi Montagne. Zij maakten voor de acht wedstrijdelementen op het gebied van gelato, patisserie, ‘culinary arts’ en ijssculpturen gebruik van het thema Moulin Rouge. Spanje ging voor het thema Merlin - The Wizard en Australië voltooide alle opdrachten in het thema Star Wars.

Overige prijzen

  • De International Press Award ging naar Argentinië
  • Japan won Best Gourmet Gelato
  • Outstanding Mise en place: Australië
  • Best Ice Plinth: Zwitzerland
  • Most Innovative Flavor in the Mystery Box test: Australië
  • Aesthetics Award: Frankrijk
  • Order & cleanliness: Frankrijk

Volgende editie

Italië deed dit jaar niet mee omdat de regels voorschrijven dat de winnaar van de vorige editie niet mee mag doen. Het bestuur is in overleg om deze regel te schrappen. De volgende, negende, editie van de Coppa del Mondo della Gelateria wordt gehouden van 19 tot 22 januari 2020. Deelname kan alle via nationale competitie worden afgedwongen.

Bekijk het werk van de deelnemers

Omdat bij dit soort wedstrijden beelden meer zeggen dan woorden: bekijk de hele competitie of alleen foto’s van de winnaars op de Coppa del Mondo della Gelateria-pagina.

Lees ook
Oudste beurs voor ambachtelijk ijs

Oudste beurs voor ambachtelijk ijs

Van 3 t/m 6 december vond in het Italiaanse Longarone de internationale beurs voor ambachtelijk ijs MIG (Mostra Internazionale del Gelato Artigianale) plaats. De MIG is de oudste ijsbeurs in Europa die zich compleet focust op ambachtelijk ijs. Hoewel de beurs een rijke geschiedenis kent is het evenement in de loop der jaren uitgegroeid tot dé generale...

38e editie Sigep: focus op ijs als functional food

38e editie Sigep: focus op ijs als functional food

Sigep 2018: de 38e editie van de grootste ijs- en patisseriebeurs ter wereld vindt plaats van 21-25 januari in Rimini, Italië. Talloze toeleveranciers, gelato maestro’s en patisseriechefs staan te trappelen ijsbereiders bij te praten over de nieuwste trends, ontwikkelingen en concepten op het gebied van ambachtelijk ijs en patisserie. De focus ligt...

Wereldwijde markt Italiaans ijs groeit naar €15 miljard

Wereldwijde markt Italiaans ijs groeit naar €15 miljard

Italiaans ijs vertegenwoordigt wereldwijd een waarde van meer dan €15 miljard, meldt vakblad European Supermarket Magazine. Volgens L’Osservatorio Sigep, 's werelds grootste vakbeurs voor de banketbakkerij-industrie, groeit de markt voor ambachtelijk Italiaans ijs gemiddeld 4 procenttussen 2015 en 2018. Bij Italiaans ijs moet je denken aan in Italië,...