Frankrijk wint Gelato World Cup 2018

Francia_MAX_4955

De Coppa del Mondo della Gelateria 2018 is gewonnen door Frankrijk. Spanje en Australië gingen respectievelijk met de tweede en derde prijs naar huis.

Sigep, de grootste ijsbeurs van Europa was de afgelopen dagen het strijdtoneel voor gelato-teams uit twaalf landen. In verschillende ronden streden de teams uit Argentinië, Australië, Brazilië, Frankrijk, Japan, Korea, Marokko, Polen, Spanje, Zwitzerland, Oekraïne en de Verenigde Staten gedurende vier dagen om de prestigieuze titel.

Het Franse team werd aangevoerd door Elie J.H. Cazaussus en bestond verder uit Benoit Chervet, Christophe Domange, Jean-Thomas Scheider en Rémi Montagne. Zij maakten voor de acht wedstrijdelementen op het gebied van gelato, patisserie, ‘culinary arts’ en ijssculpturen gebruik van het thema Moulin Rouge. Spanje ging voor het thema Merlin - The Wizard en Australië voltooide alle opdrachten in het thema Star Wars.

Overige prijzen

  • De International Press Award ging naar Argentinië
  • Japan won Best Gourmet Gelato
  • Outstanding Mise en place: Australië
  • Best Ice Plinth: Zwitzerland
  • Most Innovative Flavor in the Mystery Box test: Australië
  • Aesthetics Award: Frankrijk
  • Order & cleanliness: Frankrijk

Volgende editie

Italië deed dit jaar niet mee omdat de regels voorschrijven dat de winnaar van de vorige editie niet mee mag doen. Het bestuur is in overleg om deze regel te schrappen. De volgende, negende, editie van de Coppa del Mondo della Gelateria wordt gehouden van 19 tot 22 januari 2020. Deelname kan alle via nationale competitie worden afgedwongen.

Bekijk het werk van de deelnemers

Omdat bij dit soort wedstrijden beelden meer zeggen dan woorden: bekijk de hele competitie of alleen foto’s van de winnaars op de Coppa del Mondo della Gelateria-pagina.

Lees ook
Wereldwijde markt Italiaans ijs groeit naar €15 miljard

Wereldwijde markt Italiaans ijs groeit naar €15 miljard

Italiaans ijs vertegenwoordigt wereldwijd een waarde van meer dan €15 miljard, meldt vakblad European Supermarket Magazine. Volgens L’Osservatorio Sigep, 's werelds grootste vakbeurs voor de banketbakkerij-industrie, groeit de markt voor ambachtelijk Italiaans ijs gemiddeld 4 procenttussen 2015 en 2018. Bij Italiaans ijs moet je denken aan in Italië,...

Inspiratiereis Bologna en Rimini: gaat u mee?

Inspiratiereis Bologna en Rimini: gaat u mee?

BOLOGNA/RIMINI (It.) - Italië is het land van passie en ambachtelijk ijs. Talloze galeteria zijn er te vinden: alleen al in Bologna meer dan vijftig. Waar halen de Italianen de passie en inspiratie voor hun gelato vandaan? Vakblad IJs! wil dat ontdekken! Samen met u willen wij op Inspiratiereis van zaterdag 21 januari tot en met dinsdag 24 januari 2017....

Modulair uitbreidbare ijssalon op IJsVak-Beurs

Modulair uitbreidbare ijssalon op IJsVak-Beurs

UDEN ‒ Bezoekers van de IJsVak-Beurs kunnen een volledig uit kant-en-klare modules opgebouwde ijssalon ervaren. Tijdens de beurs, 2 en 3 februari 2016 in Uden, brengen de bedrijven Redie Interieurs, Bakeplus, Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ice Concepts Benelux in beeld wat er met hun modulair opgebouwde ijssalon mogelijk is. De bedrijven bieden...