Frankrijk wint Gelato World Cup 2018

Francia_MAX_4955

De Coppa del Mondo della Gelateria 2018 is gewonnen door Frankrijk. Spanje en Australië gingen respectievelijk met de tweede en derde prijs naar huis.

Sigep, de grootste ijsbeurs van Europa was de afgelopen dagen het strijdtoneel voor gelato-teams uit twaalf landen. In verschillende ronden streden de teams uit Argentinië, Australië, Brazilië, Frankrijk, Japan, Korea, Marokko, Polen, Spanje, Zwitzerland, Oekraïne en de Verenigde Staten gedurende vier dagen om de prestigieuze titel.

Het Franse team werd aangevoerd door Elie J.H. Cazaussus en bestond verder uit Benoit Chervet, Christophe Domange, Jean-Thomas Scheider en Rémi Montagne. Zij maakten voor de acht wedstrijdelementen op het gebied van gelato, patisserie, ‘culinary arts’ en ijssculpturen gebruik van het thema Moulin Rouge. Spanje ging voor het thema Merlin - The Wizard en Australië voltooide alle opdrachten in het thema Star Wars.

Overige prijzen

  • De International Press Award ging naar Argentinië
  • Japan won Best Gourmet Gelato
  • Outstanding Mise en place: Australië
  • Best Ice Plinth: Zwitzerland
  • Most Innovative Flavor in the Mystery Box test: Australië
  • Aesthetics Award: Frankrijk
  • Order & cleanliness: Frankrijk

Volgende editie

Italië deed dit jaar niet mee omdat de regels voorschrijven dat de winnaar van de vorige editie niet mee mag doen. Het bestuur is in overleg om deze regel te schrappen. De volgende, negende, editie van de Coppa del Mondo della Gelateria wordt gehouden van 19 tot 22 januari 2020. Deelname kan alle via nationale competitie worden afgedwongen.

Bekijk het werk van de deelnemers

Omdat bij dit soort wedstrijden beelden meer zeggen dan woorden: bekijk de hele competitie of alleen foto’s van de winnaars op de Coppa del Mondo della Gelateria-pagina.

Lees ook
Prickly pear en hybride en dubbellaagse vitrines op Sigep

Prickly pear en hybride en dubbellaagse vitrines op Sigep

De grootste ijsbeurs van Europa opende van 19 tot 24 januari de deuren in Rimini, Italië. Vakblad ijs! bekeek drie dagen lang de nieuwste trends en ontwikkelingen. Op ijsgebied, maar ook op het terrein van chocolade, patisserie en koffie. Van nieuwe en aangepaste machines tot ‘prickly pear’-ijs. Concludeerden we na onze eerste dag nog dat het nieuws...

Sigep: zwart ijs en minder suiker

Sigep: zwart ijs en minder suiker

De grootste ijsbeurs van Europa is drie dagen onderweg en biedt inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen. Tot zover de conclusies van Vakblad IJs!: veel nieuwe smaken (ook in het vegan, suikervrije en allergenen-segment) en weinig nieuws op machine-gebied. Het nieuws zit ‘m op Sigep dit jaar vooral in smaken. Echt nieuw is de ontwikkeling van...

Nieuwe Sales Manager IJs en Food Solutions bij Bakeplus

Nieuwe Sales Manager IJs en Food Solutions bij Bakeplus

Met ingang van 16 januari 2018 gaat John Brouwers aan de slag als Sales Manager IJs en Food Solutions bij Bakeplus. Bakeplus gelooft dat ze met Brouwers een ervaren en betrouwbaar aanspreekpunt voor IJs en Food Solutions relaties in huis hebben gehaald. John heeft ruime ervaring opgedaan in diverse commerciële functies in de bakkerij, zuivel, horeca...