Frankrijk wint Gelato World Cup 2018

Francia_MAX_4955

De Coppa del Mondo della Gelateria 2018 is gewonnen door Frankrijk. Spanje en Australië gingen respectievelijk met de tweede en derde prijs naar huis.

Sigep, de grootste ijsbeurs van Europa was de afgelopen dagen het strijdtoneel voor gelato-teams uit twaalf landen. In verschillende ronden streden de teams uit Argentinië, Australië, Brazilië, Frankrijk, Japan, Korea, Marokko, Polen, Spanje, Zwitzerland, Oekraïne en de Verenigde Staten gedurende vier dagen om de prestigieuze titel.

Het Franse team werd aangevoerd door Elie J.H. Cazaussus en bestond verder uit Benoit Chervet, Christophe Domange, Jean-Thomas Scheider en Rémi Montagne. Zij maakten voor de acht wedstrijdelementen op het gebied van gelato, patisserie, ‘culinary arts’ en ijssculpturen gebruik van het thema Moulin Rouge. Spanje ging voor het thema Merlin - The Wizard en Australië voltooide alle opdrachten in het thema Star Wars.

Overige prijzen

  • De International Press Award ging naar Argentinië
  • Japan won Best Gourmet Gelato
  • Outstanding Mise en place: Australië
  • Best Ice Plinth: Zwitzerland
  • Most Innovative Flavor in the Mystery Box test: Australië
  • Aesthetics Award: Frankrijk
  • Order & cleanliness: Frankrijk

Volgende editie

Italië deed dit jaar niet mee omdat de regels voorschrijven dat de winnaar van de vorige editie niet mee mag doen. Het bestuur is in overleg om deze regel te schrappen. De volgende, negende, editie van de Coppa del Mondo della Gelateria wordt gehouden van 19 tot 22 januari 2020. Deelname kan alle via nationale competitie worden afgedwongen.

Bekijk het werk van de deelnemers

Omdat bij dit soort wedstrijden beelden meer zeggen dan woorden: bekijk de hele competitie of alleen foto’s van de winnaars op de Coppa del Mondo della Gelateria-pagina.

Lees ook
Meer dan ijs bij Sigep 2019

Meer dan ijs bij Sigep 2019

Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Het is dé plek om te zien hoe de verschillende vakgebieden en producenten elkaar kunnen versterken. Dit jaar viert de beurs haar veertigjarig jubileum. Op Sigep vind je van alles. Van de basics: ijsmachines, vriezers, vitrines en ingrediënten tot aan onverwachte producten zoals verpakkingen,...

Italiaans ijs tijdens Summer Fancy Food Show

Italiaans ijs tijdens Summer Fancy Food Show

Tijdens de Summer Fancy Food Show in New York werd ambachtelijk Italiaans ijs gepromoot. Verschillende Italiaanse leveranciers waren aanwezig op de beursvloer, er was een experimentele stand van Sigep en de Italianen lieten van zich horen tijdens de seminars. De Italian Exhibition Group (IEG) noemde "het debuut van Sigep een groot succes". Italian Exhibition...

Drie redenen om naar Sigep 2019 te gaan

Drie redenen om naar Sigep 2019 te gaan

Ben je dit jaar niet naar Italië afgereisd om Sigep te bezoeken? Niet getreurd, Vakblad ijs! doet verslag. En geeft je ook vijf redenen om wel zelf te gaan kijken bij Sigep 2019 .  1 - Inspiratie Op Sigep vertonen ongelofelijk veel experts hun kunsten. Bij de stands van grote merken geven chefs op alle dagen op verschillende terreinen demonstraties....