Frankrijk wint Gelato World Cup 2018

Francia_MAX_4955

De Coppa del Mondo della Gelateria 2018 is gewonnen door Frankrijk. Spanje en Australië gingen respectievelijk met de tweede en derde prijs naar huis.

Sigep, de grootste ijsbeurs van Europa was de afgelopen dagen het strijdtoneel voor gelato-teams uit twaalf landen. In verschillende ronden streden de teams uit Argentinië, Australië, Brazilië, Frankrijk, Japan, Korea, Marokko, Polen, Spanje, Zwitzerland, Oekraïne en de Verenigde Staten gedurende vier dagen om de prestigieuze titel.

Het Franse team werd aangevoerd door Elie J.H. Cazaussus en bestond verder uit Benoit Chervet, Christophe Domange, Jean-Thomas Scheider en Rémi Montagne. Zij maakten voor de acht wedstrijdelementen op het gebied van gelato, patisserie, ‘culinary arts’ en ijssculpturen gebruik van het thema Moulin Rouge. Spanje ging voor het thema Merlin - The Wizard en Australië voltooide alle opdrachten in het thema Star Wars.

Overige prijzen

  • De International Press Award ging naar Argentinië
  • Japan won Best Gourmet Gelato
  • Outstanding Mise en place: Australië
  • Best Ice Plinth: Zwitzerland
  • Most Innovative Flavor in the Mystery Box test: Australië
  • Aesthetics Award: Frankrijk
  • Order & cleanliness: Frankrijk

Volgende editie

Italië deed dit jaar niet mee omdat de regels voorschrijven dat de winnaar van de vorige editie niet mee mag doen. Het bestuur is in overleg om deze regel te schrappen. De volgende, negende, editie van de Coppa del Mondo della Gelateria wordt gehouden van 19 tot 22 januari 2020. Deelname kan alle via nationale competitie worden afgedwongen.

Bekijk het werk van de deelnemers

Omdat bij dit soort wedstrijden beelden meer zeggen dan woorden: bekijk de hele competitie of alleen foto’s van de winnaars op de Coppa del Mondo della Gelateria-pagina.

Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Professionals strijden om de titel van Nederlands ijskampioen tijdens de Gelato Festival Challenge op 7 februari in het Wantpaviljoen in Dordrecht.  Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat opnieuw op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland tijdens de Gelato Festival Challenge. De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands...