Frank Haasnoot geeft cursus Chocolade showstuk

Frank Haasnoot

Foto: Bakery Institute

 

Op 13 september was het 'International Chocolate Day'. Voor liefhebbers die ook chocoladekunst willen ervaren, geeft World Chocolate Master Frank Haasnoot in oktober een cursus Chocolade showstuk bij Bakery Institute.

In de tweedaagse cursus op 23 en 24 oktober krijg je de belangrijkste technieken aangereikt van het maken van een showstuk van chocolade. Je leert chocolade verwerken met diverse technieken zoals chocolade gieten, modelleren, cutteren en air brushen met cacaoboter. De routine en vaardigheid zul je moeten ontwikkelen, door veel met deze technieken aan het werk te gaan. Met deze cursus als basis en een dosis eigen creativiteit, voeg je een extra dimensie toe aan je vakmanschap. Het thema van het showstuk wordt: ‘Rockabilly, tattoo style’.

Doelgroep
​De unieke cursus is bedoeld voor enthousiaste vakmensen of thuisbakkers met ervaring in de chocolade, die de cursus Basis Chocolaterie bij Bakery Institute of een vergelijkbare cursus hebben gevolgd. ​De voertaal van de masterclass is Nederlands.

Frank Haasnoot
Frank Haasnoot is een Nederlandse patissier met meer dan 23 jaar ervaring, werkzaam als freelance adviseur. Toen Frank zijn opleiding afrondde, begon hij te werken voor verschillende banketbakkersmerken over de hele wereld. Zo heeft hij gewerkt in New York (La Tulipe Desserts), Koeweit (het Victoriaanse), Taiwan (Mandarin Oriental Hotel) en Hong Kong (het Peninsula Hotel). Tijdens zijn carrière nam Frank deel aan nationale en internationale patisseriewedstrijden. In 2011 was hij de winnaar van de World Chocolate Masters in Parijs.

Voor meer informatie en inschrijven: bakeryinstitute.nl/opleidingen/chocolaterie/chocolade-showstuk-gastdocent-frank-haasnoot

Lees ook
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.