Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

uitbreiding FIA_foto: FIA

De Food Innovation Academy (FIA) breidt uit met de kantoortoren die is gevestigd voor het huidige pand aan de Industrieweg in Vlaardingen. FIA bereikte overeenstemming met de gemeente Vlaardingen over de aankoop van de hoogbouw. De toren is nu officieel eigendom geworden van Royal Steensma, die de hoogbouw vervolgens weer ter beschikking stelt voor gebruik door de FIA.

De koop is rond de jaarwisseling beslecht en vormt een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de FIA. Het samenwerkingsverband tussen foodbedrijven uit de regio Rijnmond, onderwijs en lokale/regionale overheden, heeft grootse plannen met de negen etages tellende toren, die grondig wordt verbouwd de komende jaren. Zo wil men er onder meer een future food field lab realiseren – een plek waar foodtrends worden omgezet in concrete testontwikkelingen/-producten, een campus voor de foodstudenten, theorielokalen, ruimtes voor startende foodondernemers, kantoor- en vergaderruimtes voor brancheorganisaties en sectorhuizen en flexplekken voor de werknemers van de FIA-partners zelf.

Food praktijklessen

In het huidige pand – dat vier etages telt – worden food praktijklessen gegeven door FIA-partners Lentiz (mbo) en Inholland (hbo). Het gebouw telt een praktijkruimte voor foodmachines, diverse laboratoria, een ruimte met demokeukens, een auditorium, een instructielokaal, een vergaderruimte. Een try&taste-ruimte is nog in de maak en de bouw van de Bakery Innovation Acacdemy (BIA) bovenin het naastgelegen magazijn van Royal Steensma, vordert gestaag. De BIA is met een luchtbrug verbonden aan de FIA. 

Dossiers
Lees ook
FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...

IJscentrum zet twee nieuwe masterclasses online

IJscentrum zet twee nieuwe masterclasses online

Het IJscentrum heeft twee nieuwe masterclasses van Hidde de Brabander online gezet. Dit zijn een ijsvariant op de klassieker Saint-Honoré en het chocoladedessert Terra Preta.

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.