Nieuws

De winnaar van de Grand Prix Gelatissimo 2018 in Messe, Stuttgart is Filippo Sonego uit Baden-Baden. Hij won de titel ‘Best and Show’ en draagt deze  aan de volgende editie van Gelatissimo in 2020. Hij liet meer dan 100 deelnemers achter zich.

De wedstrijden werden gehouden tijdens het evenement Gelatissimo, een grote ijsbeurs in Duitsland. De beurs vond tegelijkertijd met Intergastra plaats. De beurzen trokken zo’n 100.000 bezoekers. De volgende editie van Gelatissimo is van 15 tot en met 19 februari in 2020.

Meer dan 100 (inter)nationale deelnemers deden mee. Zij kregen de opdracht om de beste ijssmaken te maken in de categorieën fantasie, yoghurt en framboos. Deelnemers konden een Piaggo Vespa winnen. Elke dag selecteerde de jury een winnaar uit een categorie die door ging naar de finale voor de titel ‘Best and Show’.

De eerste wedstrijd van de Grand Prix Gelatissimo was het samenstellen van een fantasiesmaak. De creatie van de Italiaanse ijsmaker Michele Marchese, Gelateria La Mandorla in Monteriggioni, Italië, won deze categorie.

De tweede wedstrijd won Filippo Sonego van Gelateria Crema Gelato in Baden-Baden met zijn yoghurtssmaak.En tot slot maakte  de Duitse ijsmaker Sören Pollich van Eis Café Potsdam in Potsdam de beste frambozen ijssmaak.

Deze drie winnaars gingen door naar de finale. Daar moesten ze ijs met pistachesmaak maken.  Filippo Sonego won de finale en draagt nu tot de editie van 2020 de titel ‘Best and Show’.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *