Feestelijke diploma-uitreiking IJscentrum

19 juni 2019

Maandag 17 juni vond de feestelijke diploma uitreiking plaats in het IJscentrum in de Vakschool in Wageningen. De 75 geslaagde cursisten ontvingen uit handen van SVH Meesterijsbereider Bert Waninge hun diploma of certificaat. Daarnaast kregen ook nog tien geslaagden voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider Vaktechniek en acht geslaagden voor Gespecialiseerd IJsbereider Technologie hun felbegeerde papiertje.

Nadat manager van het IJscentrum Jacques Vos de aanwezigen in vogelvlucht heeft meegenomen door de afgelopen twintig jaar van het IJscentrum, vertelt hij iedereen nog even kort over het hoe, wat en waarom van het IJscentrum. Per 1 juli zal het IJscentrum vertrekken uit de Vakschool in Wageningen. Er zijn momenteel gesprekken gaande over een nieuwe vestiging in de Food Innovation Academy in Vlaardingen, maar er is nog geen definitief besluit genomen.

Toos Houwers, bestuurslid van het Ambachtelijk IJscentrum, benadrukt deze middag in een korte toespraak nog eens het belang van professionalisering van de branche. “Netwerken, meedoen aan wedstrijden en lid worden van de VOC zijn een aantal belangrijke zaken rondom professionalisering”, vertelt ze de geslaagden en hun supporters. Hierna konden alle geslaagden hun ijsbereidersdiploma of –certificaat ophalen, samen met een mooie oorkonde.

Zoals ieder jaar heeft het Gilde van Meesterijsbereiders ook nu weer een prijs beschikbaar gesteld voor de best geslaagde kandidaat. Dit jaar waren er twee winnaars: Björn Cocu (best geslaagde gespecialiseerde ijsbereider) en Jenny Kaak (beste geslaagde ijsbereider). Zij ontvingen hun speciale oorkonde uit handen van Bob Frie, meesterijsbereider en lid van de Examencommissie. Daarnaast krijgen ze ook een dag stage aangeboden bij een SVH-Meesterijsbereider naar keuze.

Bob Frie maakt vervolgens de wedstrijdsmaak voor de vakwedstrijden in 2020 bekend: kersen-sorbetijs. De middag werd afgesloten met een borrel waarbij nog even gezellig kon worden nagepraat.

Altijd op de hoogte blijven?